fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Tuintrends 2019

Welke trends zijn er nou eigenlijk op tuingebied? En wat gaan we in 2019 veel zien bij nieuwe ontwerpen? Strakke lijnen of ronde vormen? Lennart Woelinga, ontwerper van Snoek Puur Groen geeft antwoord.

“Je zou verwachten dat de tuintrends voor 2019 veel meer over design gaan. En dat is ook zeker het geval, maar dan met een stapje verder. Het gaat niet zo zeer om strakke lijnen of ronde vormen, maar vooral over “Hoe kan ik genieten in mijn tuin?” en “Hoe houd ik mijn tuin klimaatbestendig?” 2018 was een pittig jaar als het gaat om tuinen. De langdurige droogte heeft zijn sporen nagelaten. In de toekomst krijgen we te maken met extremen in nat en droog. Maar hoe gaan we dit in de toekomst oplossen?” 

Tuintrend #1

Tegels eruit, groen erin! “Want heb je echt zo’n groot terras nodig dat dat er in werkelijkheid staat? Met bijvoorbeeld het verkleinen van een terras zorg je niet alleen dat water veel beter weg kan komen. Je zorgt ook voor het stimuleren van de biodiversiteit. Dit betekent niet dat je gelijk de helft van je terras weg moet halen. Het is ook mogelijk om één rij tegels weg te halen en te vervangen door struiken, die vervolgens het regenwater weer op kunnen nemen. Hiermee maak je dus je tuin veel klimaatbestendiger.”

Tuintrend #2

Form follows function. “Vormen maakt, zoals ik al eerder zei, niet zoveel uit. Het gaat erom dat je geniet in je tuin en de tuin past bij jouw stijl en wensen.”

Het gaat erom dat je geniet in je tuin en dat deze past bij jouw stijl en wensen

Tuintrend #3

Laat je tuin leven! “In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Hierbij staat het stimuleren van biodiversiteit en steen eruit plant erin op een voetstuk. Of het nu gaat om een romantische, strakke of glooiende tuin. Een levende tuin is er in alle varianten.”

Meer weten?

Onze vaste groen-expert Snoek Puur Groen kan je alles vertellen over tuintrends, het onderhoud van je tuin en ga zo maar door. Of ben je juist op zoek naar een nieuw ontwerp? Ook daar is Snoek Puur Groen expert in!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars