Makelaar Drachten nodig?

Waarschijnlijk was je via internet op zoek naar makelaar Drachten of niet? Er zijn natuurlijk voldoende makelaars in Drachten en omgeving, maar waarschijnlijk geen makelaars die dezelfde unieke werkwijze hanteren als dat wij doen.

Gaat je voorkeur uit naar een Makelaar in Drachten die nog op een traditionelere wijze werkt, dan is het misschien beter om geen contact met ons op te nemen. Spreekt creativiteit en originaliteit je wel aan, dan zit je hier absoluut goed. Natuurlijk zetten ook wij de meer traditionele methoden in zoals Funda en natuurlijk krijg je een bord in de tuin of op je raam. Maar wij gaan net iets verder dan dat. We denken vooruit en zetten net een paar stapjes harder om jouw huis zo goed en zo snel mogelijk te verkopen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze unieke verkoopstrategie of heb je een aankoopmakelaar nodig? Bekijk dan eerst onze animatievideo waarin we onze werkwijze en visie aan je uitleggen. Bekijk waarom Duinstra Melis Makelaars de makelaar in Drachten is jouw huis succesvol kan verkopen.

Wonen in Drachten

Drachten, de hoofdplaats van gemeente Smallingerland,  is met ruim 44.000 inwoners na Leeuwarden de grootste plaats van Friesland. Ondanks haar omvang en inwonersaantal is Drachten altijd een dorp gebleven, het heeft namelijk nooit het stadsrecht verkregen in tegenstelling tot de Friese 11 steden zoals we die nu kennen. Mede de komst van de Philips fabriek in de jaren 50 zorgde voor een flinke stijging van het aantal inwoners.

Ondanks dat de oorsprong van Drachten al in 17e eeuw ligt, ontstaan uit een samenvoeging van de dorpjes Noorderdrachten en Zuyderdrachten gelegen van het riviertje de Drait, is Drachten echt groter geworden in de jaren 50 van vorige eeuw. Natuurlijk zijn er in Drachten wel enkele oudere, onder architectuur gebouwde gebouwen en panden, maar het merendeel is nog relatief jong en stamt van na WOII. Inmiddels heeft Drachten de Drachstervaart, een eeuwenoude vaart ontstaan uit de winning van turf, weer opnieuw opgegraven en in ere hersteld nadat deze in de jaren 60 gedempt werd.

Met haar omvang is Drachten een plaats geworden met een gezellig winkelcentrum en een leuk uitgaansleven. Het dorp beschikt naast de vele leuke winkels over diverse grote bouwmarkten, winkelcentra en busstations en is rijk aan diverse middelbare scholen. Voor de jeugd die een opleiding aan het MBO wil volgen, biedt Drachten hier met de Friese Poort en het Friesland College volop mogelijkheden voor.

Gelegen aan de A7 (Joure-Groningen) en aan de N31 (Drachten-Leeuwarden), maakt dat Drachten bijzonder gunstig gelegen is ten opzichte van de rest van Friesland, maar ook van Groningen en Drenthe. Binnen 20 minuten ben je in Groningen, Heerenveen, Joure of Leeuwarden. Ook Assen is slechts een half uurtje rijden met de auto.

Voor meer informatie over het dorp Drachten neem eens een kijkje op de website van Drachten.

Huis verkopen Drachten?

Zoals gezegd is er bij de verkoop van een woning in de meeste gevallen meer nodig dan een plaatsing op Funda en een bord in de voortuin. Voor Drachten is dit niet anders helaas. Je hebt dus een makelaar nodig die creatief is en weet hoe jouw woning onder de aandacht kan worden gebracht bij een grote groep mensen binnen de doelgroep. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat  Duinstra Melis Makelaars niet alleen makelaars zijn, maar ook marketeers en juist deze combinatie is bijzonder krachtig. Als we in slechts enkele zinnen onze werkwijze zouden moeten beschrijven, dan zou dat op basis van de 5 onderstaande pijlers zijn.

  • Passie – de innerlijke drive voor ons vak waardoor wij net even dat stapje extra zetten om jouw huis te verkopen
  • Presentatie – we presenteren je huis zo mooi dat je nog spijt krijgt dat je gaat verhuizen!
  • Promotie – ons omvangrijke (online) marketingplan zorgt ervoor dat de kans op een goede en snelle verkoop aanzienlijk toeneemt
  • Participatie – we betrekken je volop bij de verkoop van jouw huis. Je krijgt van ons optimale aandacht en begeleiding
  • Prijs – een reële vraagprijs is ontzettend belangrijk. Zo vergroot je de kans op een snelle en goede verkoop

Het aantal woningen die we in de verkoop hebben staan is voor ons geen issue, hoeveel woningen we jaarlijks verkopen in Drachten en omgeving wel. We willen niet zomaar een huis verkopen, nee we willen jouw huis verkopen. Daarom kiezen wij bewust voor een kleiner woningaanbod waardoor er veel meer ruimte ontstaat voor aandacht, tijd en marketing om jouw woning snel en tegen een hoge prijs te verkopen.

Vanzelfsprekend komen wij graag met je in contact wanneer je overweegt om je woning in Drachten in de verkoop te zetten, maar voor mensen die zich herkennen in onderstaande quotes is het wellicht beter dat zij kiezen voor een ander type makelaar…

  • We zetten gewoon hoog in met de vraagprijs, zakken kan altijd nog….
  • Lukt het niet om ons huis te verkopen dan is dat niet erg….we hoeven niet perse weg…
  • Er hoeft maar 1 gek de hoofdprijs te betalen….
  • Het maakt ons niet uit wanneer ons huis verkocht wordt, we hebben alle tijd…

De woningmarkt heeft zijn sporen zeer zeker nagelaten de afgelopen 5 jaar met als gevolg een flinke daling van de woningprijzen en een woningmarkt die nagenoeg op slot zat. Toch is  Duinstra Melis Makelaars ervan overtuigd dat het nog steeds mogelijk is om huizen relatief snel en tegen goede prijs te verkopen.

Het internet speelt een prominente rol binnen onze succesformule. Toen je zocht op ”makelaar Drachten“ ben je waarschijnlijk ook bij ons uitgekomen. Deze online marketingkennis zetten we ook optimaal in bij de verkoop van jouw huis.

Wil je stap voor stap zien wat Duinstra Melis Makelaars voor je kan betekenen? Vraag hiernaast de gratis brochure aan of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Naast Makelaar Drachten zijn wij ook actief als: