fbpx

Taxatie Friesland

Wij taxeren onder meer in de regio's: .

Wil je jouw huis verkopen? En heb je een taxatierapport nodig? Voor een taxatie in Friesland ben je bij ons in goede handen! Naast dat wij taxaties uitvoeren in opdracht van particulieren, doen we dit ook veel in opdracht van banken, hypotheekverstrekkers en financiële tussenpersonen. 

 

Wil je een hypotheek met NHG-garantie afsluiten? Dan heb je altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Heb je interesse in een hypotheek zonder NHG-garantie? Dan verschilt het per geldverstrekker of je dit taxatierapport nodig hebt.

 

Kortom, bij Duinstra Melis Makelaars ben je aan het goede adres als het gaat om taxaties. Onze taxateur is als gecertificeerd makelaar-taxateur bevoegd om woningen te taxeren. Dit doen wij in een straal van 20 kilometer om Leeuwarden heen. Wil jij ons inschakelen om een taxatie uit te laten voeren? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Aandachtspunten tijdens de taxatie

Tijdens de taxatie is er aandacht voor onder meer de onderstaande punten. Aan de hand van een inventarisatie van deze factoren wordt de verkoopwaarde bepaald:

 

1. Het type woning

2. Hoe groot de woning en de inhoud van de woning is

3. De ligging van de woning

4. De staat van onderhoud van de woning

Waarvoor is een taxatie van belang?

Een woningtaxatie is bedoeld om de huidige marktwaarde van een woning vast te stellen. Dit is van belang bij zowel de aankoop als verkoop van onroerend goed, omdat het helpt bij het bepalen van een redelijke en eerlijke prijs voor de woning. Een nauwkeurige taxatie is kan erg handig zijn om te voorkomen dat je te veel betaalt als koper of te weinig ontvangt als verkoper.


Ook als je van plan bent om een hypotheeklening af te sluiten om een woning te kopen, zal de geldschieter in de meeste gevallen een taxatie van de woning vereisen. Dit is om ervoor te zorgen dat de lening in verhouding staat tot de waarde van de woning. Als de woningtaxatie de koopprijs niet rechtvaardigt, kan dit problemen veroorzaken bij het verkrijgen van financiering. 


Daarnaast kunnen woningtaxaties ook van invloed zijn op de premies voor woningverzekering en onroerendezaakbelasting. Een juiste inschatting van de waarde zorgt ervoor dat je niet te veel betaalt voor deze kosten.


Het is belangrijk om een erkende en gekwalificeerde taxateur in te schakelen om een nauwkeurige taxatie uit te voeren. Hiervoor ben je bij Duinstra Melis Makelaars op het juiste adres. Dus, opzoek naar een taxatie in Friesland?  Neem dan gerust contact met ons op!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars