Makelaar Dokkum nodig?

Was je op zoek naar  makelaar Dokkum in de zoekmachines? Nou keuze uit voldoende makelaars in Dokkum denk ik, maar waarom is Duinstra Melis Makelaars de makelaar in Dokkum? Wij denken echt een meerwaarde te kunnen leveren bij de verkoop van jouw huis. En dat doen we op geheel eigen wijze en volgens onze visie.

Zoek je naar een makelaar in Dokkum die werkt zoals de meeste makelaars al 25 jaar werken? Dan passen wij wellicht niet bij elkaar. Hou je van doortastendheid en creativiteit passend in de tijdsgeest van vandaag de dag, lees dan nog even verder. Wij trekken alle registers open om jouw woning optimaal gepresenteerd bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Maar dat niet alleen, wij willen dat jij je als klant speciaal voelt bij ons. Wij lopen graag een paar stappen harder om jouw huis niet alleen snel te verkopen, maar ook tegen een zo hoog mogelijke prijs.

Is dit het type makelaar dat je zoekt om je huis te verkopen of wil je graag ondersteuning van een goede aankoopmakelaar in Dokkum? Bekijk dan eerst onze presentatievideo hieronder eens. Hopelijk kunnen wij je overtuigen de we de makelaar in Dokkum en omgeving zijn!

Wonen in Dokkum

Dokkum, het meest noordelijk gelegen stadje van Friesland, is één van de Friese elf steden. Met 12.500 inwoners is het niet een grote stad, maar zeer zeker wel een stad om eens een bezoekje aan te brengen. Dokkum is misschien nog wel het meest bekend omdat Bonifatius in 754 in de buurt van Dokkum vermoord werd. Dokkum is ook de stad waar Fedde Sonnema, bekend van Sonnema Beerenburg, zijn eerste destilleerderij en likeurstokerij begon.

De huidige binnenstad van Dokkum, volledig omheind door bolwerken, werd in 1974 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. De bolwerken, of ook wel vestingwallen genoemd, beschermend vroeger de stad tegen indringers en waren overal voorzien van grote kanonnen. Later is de stad uitgebreid buiten het bolwerk en inmiddels verworden tot de stad die het nu is. Dokkum had een vroeger ook een trein, het Dokkumer Lokaaltje genoemd. Tot in de jaren 70 van vorige eeuw heeft deze nog gereden, voornamelijk voor vrachtvervoer.

De stad is in grote lijnen in enkele grote woonwijken. Naast de gezellige binnenstad heeft Dokkum de volgende woonwijken:

 • Weeshuislanden
 • Fonteinslanden
 • Jantjezeepolder
 • Watertorenbuurt
 • Kooilanden
 • Vogelland
 • Hoedemakerspolder
 • Betterwird
 • De Trije Terpen
 • Woudhorne

Dokkum is een ontzettend gezellig stadje met veel historische panden en leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Voor heerlijk hapje kun je onder meer terecht bij Grand Cafe De Waegh, eeterij de Deurbraak of het nostalgische hotel de Posthoorn. De stad kent ruim voldoende basisscholen en middelbare scholen verdeeld over de stad en ook op het verenigingsleven van Dokkum is niks aan te merken.

Voetbalclub Be Quick is één van de grootste voetbalverenigingen van Friesland en aan de Harddraversdijk zit voetbalvereniging V.V. Dokkum. Natuurlijk ontbreekt het Dokkum ook niet aan tennisbanen, diverse volleybalverenigingen, 2 schaatsverenigingen en nog veel meer.

Voor meer informatie over de stad Dokkum neem eens een kijkje op de website van Dokkum.

Huis verkopen Dokkum?

Tijden zijn veranderd. Het is niet alleen Funda meer dat de klok slaat en ook het bord in de tuin heeft niet meer het effect dat het laten we zeggen 15 jaar geleden of langer had. Om je huis te verkopen in deze grillige markt is er meer nodig dan dat. Natuurlijk zetten wij ook de traditionele gereedschappen in bij de verkoop van een woning en één daarvan is Funda. Maar wij zijn ook zeer actief op het internet, wij kunnen met recht zeggen dat we echte online marketeers zijn die het anders aanpakken. We hebben onze 5 kernwaarden hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Passie – de innerlijke drive voor ons vak waardoor wij net even dat stapje extra zetten om jouw huis te verkopen
 • Presentatie – we presenteren je huis zo mooi dat je nog spijt krijgt dat je gaat verhuizen!
 • Promotie – ons omvangrijke (online) marketingplan zorgt ervoor dat de kans op een goede en snelle verkoop aanzienlijk toeneemt
 • Participatie – we betrekken je volop bij de verkoop van jouw huis. Je krijgt van ons optimale aandacht en begeleiding
 • Prijs – een reële vraagprijs is ontzettend belangrijk. Zo vergroot je de kans op een snelle en goede verkoop

Niet het aantal woningen die we in de verkoop hebben is voor ons relevant, het aantal woningen die we jaarlijks verkopen is dat wel. Want het verkopen van jouw huis is waar het ons uiteindelijk om gaat en dat is waar jij ons voor betaald. We nemen dan ook niet klakkeloos iedere woning maar in de verkoop en we werken ook bewust met een relatief kleine woningportefeuille. Dit geeft ons meer ruimte om tijd, aandacht en marketing in jouw woning te steken waardoor de kans op een goede en snelle verkoop toeneemt.

Natuurlijk is iedere potentiële woningverkoper  van harte welkom om contact met ons op te nemen, echter wanneer jij je herkent in onderstaande uitspraken, dan is het misschien verstandiger om een andere makelaar in Dokkum in te schakelen voor de verkoop van je huis.

 • We zetten gewoon hoog in met de vraagprijs, zakken kan altijd nog….
 • Lukt het niet om ons huis te verkopen dan is dat niet erg….we hoeven niet perse weg…
 • Er hoeft maar 1 gek de hoofdprijs te betalen….
 • Het maakt ons niet uit wanneer ons huis verkocht wordt, we hebben alle tijd…

Onze kantoren zijn gevestigd in GytsjerkSneek en Leeuwarden maar wij zijn zeer in een straal van 20 tot 25 kilometer hierom heen. En dus zijn wij ook actief in Dokkum en de dorpen rondom Dokkum zoals Damwâld, Broeksterwâld, Driesum, Rinsumageest, Wâlterswâld, De Falom, Readstjerk enzovoort.

Je bent waarschijnlijk bij ons terecht gekomen door te Googelen op ” makelaar Dokkum“. En dat bewijst maar weer hoe belangrijke rol het internet speelt in de verkoop van jouw huis. Ben je geïnteresseerd in ons unieke verkoopconcept, dan neem dan contact op voor meer informatie of bekijk aan de hand van ons stappenplan hoe wij jouw huis verkopen.

Naast Makelaar Dokkum zijn wij ook actief als: