Wat houdt een gratis waardebepaling voor jouw huis in?

Voor een gratis waardebepaling van jouw huis, komen we geheel vrijblijvend een keer langs. Daarbij ontvang je van ons een goede indicatie van de waarde van jouw woning. De waarde wordt onder meer vastgesteld op basis van: 

 

  • Referentiepanden bij jouw in de buurt (te koop en onlangs verkocht);
  • Gegevens uit het kadaster;
  • Uitgebreide beoordeling van jouw woning ter plaatse;
  • En natuurlijk op basis van onze ruime ervaring in de regio.

 

Wil jij een gratis waardebepaling van jouw huis in Leeuwarden, Sneek of omgeving? Vraag geheel vrijblijvend één aan. 

Wat zijn referentiepanden?

Referentiepanden zijn vergelijkbare woningen in de nabije omgeving, die op dit moment te koop staan of onlangs zijn verkocht. Deze referentiepanden geven ons een goede indicatie van de waarde van jouw woning. 
Natuurlijk moet er ook nauwkeurig worden gekeken naar de eigenschappen van jouw eigen huis. Deze zijn namelijk ook van groot belang bij het vaststellen van de prijs van de woning. 

Gegevens opvragen bij Kadaster

Vooraf doen we altijd grondig onderzoek naar de situatie rondom jouw woning. Dit doen we door diverse gegevens op te vragen bij het Kadaster, zoals bijvoorbeeld: 

 

  • Wie is de eigenaar van de woning;
  • Het perceeloppervlakte en bijzonderheden, zoals mogelijk erfpacht, recht van overpad en overige belendingen;
  • Wat hoort er allemaal bij de woning.

Beoordeling van jouw woning

Natuurlijk vergelijken we jouw huis met andere woningen om de waarde vast te kunnen stellen. Maar het is minstens zo belangrijk om goed naar jouw eigen woning te kijken. Hoe is de ligging? Wat is de staat van onderhoud? Wel of geen aanbouw? Wat is de leeftijd van de keuken en de badkamer? Zijn er nog overige extra’s? Dit zijn allemaal zaken die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de waarde van een woning.  

Ervaring met waardebepalingen in Leeuwarden, Sneek en omgeving

Wij hebben al vele jaren ervaring hier in Leeuwarden, Sneek en omgeving. Hierdoor kunnen we mede op basis van onze ervaring een goede indicatie afgeven van de marktwaarde van jouw woning. Het blijft natuurlijk altijd een indicatie, want ook vraag en aanbod spelen een grote rol. Daarbij is het een waardebepaling en geen taxatie. Heb je een woning die enorm afwijkt van de andere nabije woningen? Dan kan het zo zijn dat we iets meer tijd nodig hebben om onderzoek te doen, nadat we uw woning hebben beoordeeld. In dat geval ontvang je van ons binnen een paar dagen alsnog een goed onderbouwde waardebepaling. 

Al met al, wil jij een gratis waardebepaling van jouw woning in Leeuwarden, Sneek en omgeving? Vraag direct één aan!