fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Toilet inspiratie: de wc telt ook mee!

Het mag dan wel de kleinste ruimte van het huis zijn, maar wat betreft styling mag je hem zeker niet overslaan! Daarnaast breng je er toch wel wat tijd door. Wist je dat je gemiddeld zo’n 50 minuten per week op het toilet doorbrengt? Reken dat om en je komt op maar liefst 43 uur gemiddeld per jaar uit. Genoeg reden om deze ruimte eens onder handen te nemen. Wij geven je tips om budget-proof jouw toilet op te leuken:

Betrek het toilet bij jouw interieur

Matcht jouw toilet met de rest van het interieur? De kans bestaat van niet. Toch is een sfeervol toilet belangrijker dan dat je denkt. Naast dat je er zelf redelijk veel tijd doorbrengt, maken gasten ook vaak gebruik van deze faciliteit. Breng extra accent aan door de tegels op de vloer door te laten lopen tegen de achterwand aan en overweeg om een kleur uit de woonkamer of hal hier terug te laten komen.

Een likje verf

In tegenstelling tot de woonkamer en de keuken, breng je relatief weinig tijd door op het toilet. Het is dus de perfecte ruimte om te experimenteren met styling! Wil je een keer iets anders proberen? Pak dan uit met kleuren, verschillende structuren en printjes.

Heb je oude tegeltjes in het toilet en wil je niet een hele verbouwing aangaan? Gebruik tegelverf voor een fris kleurtje. Benieuwd hoe je te werk moet gaan? Dat lees je hier. Ook een aanrader is om het behang te verven. Je zult zien: het resultaat is als nieuw. Ben je van plan om de wanden van het toilet te schilderen? Neem dan gerust het plafond mee! Waar de meeste mensen niet direct denken aan het verven van het plafond, kan het juist erg chique staan.

Speel met verlichting

Het komt regelmatig voor dat er weinig tot geen daglicht in het toilet valt. Daarom is licht hier een belangrijke factor. De intensiteit van het licht kan erg bepalend zijn. Wanneer je een iets minder felle lamp gebruikt die een warm licht geeft, dan krijg je direct een andere sfeer. Ook kun je een grote lamp als eyecatcher in het toilet ophangen.

Decoratie: it’s all about the details

Accessoires passen in iedere ruimte van een woning, dus ook in het toilet. Hier een aantal ruimtebesparende tips om toch leuke accessoires in het toilet kwijt te kunnen:

Magneetstrip of wandplankje

Wanneer je een magneetstrip of een wandplankje aan de muur monteert, bespaar je veel ruimte én kan je ontzettend veel kwijt. Tip: hang een wandplank op aan leren riemen of stoere kettingen voor een industrieel effect. Dit is overigens ook een goede basis voor de onderstaande accessoires.

Maak het persoonlijk

Zoals in de intro al werd genoemd, breng je gemiddeld toch wel wat minuten op het toilet door. Het perfecte moment om even stil te staan bij mooie herinneringen, toch? Stimuleer dit door persoonlijke accessoires toe te voegen, zoals foto’s van vroeger en bijzondere gebeurtenissen. 

Planten en bloemen komen overal terug

Dus ook op het toilet. Breng wat groen aan door kleine planten in het toilet te zetten. Denk hierbij aan cactussen en vetplantjes, die weinig licht nodig hebben. Ook leuk én praktisch zijn droogbloemen. Hang ze ondersteboven aan de wand voor een speels effect of zet ze in een mooi vaasje. En nee: ze hoeven geen water.

Posters en lijsten voor een speels effect

Kies voor een bepaald thema of varieer juist met verschillende stijlen posters. Plaats ze in een mooie lijst en klaar ben je. Tip: varieer in de maten en de stijl van lijsten. Zo krijg je een speels effect wat helemaal hip is!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een spiegel kan een ruimte groter laten ogen, ideaal voor het toilet dus. Hang een grote, ronde spiegel boven de wasbak voor een speels effect.

Verberg het met een vloerkleed

Ben je niet helemaal tevreden over de tegels op de vloer van jouw toilet, maar ga je liever voor low-budget aanpassingen? Creëer dan een knusse sfeer én “verberg” jouw vloer met een vloerkleed. Ga voor een rond, jutten vloerkleedje voor een Ibiza-stijl. Staat leuk én het is fijn voor je voeten! 

Doordat het toilet een kleine ruimte is, hoef je vaak niet bakken met geld uit te geven om het stijlvol te maken. Een paar kleine aanpassingen kunnen al zorgen voor een groot verschil. In veel woningen is óók nog een toilet te vinden in de badkamer. Ben je benieuwd hoe je jouw badkamer pimpt? Dat lees je hier!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars