fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Koningsspelen 2020: de Woningsdag variant

Door de omstandigheden gaat Koningsdag 2020 helaas niet door. Gelukkig is er een goed alternatief: Woningsdag. Ook de Koningsspelen die jaarlijks door basisscholen worden georganiseerd zijn afgelast. Maar: dit betekent niet dat kinderen stil moeten blijven zitten op Woningsdag 2020. Daarom hebben wij een aantal spelletjes uitgelicht die zijn gebaseerd op de Koningsspelen, maar die je thuis kunt spelen. Hierdoor maak je er alsnog samen met de kinderen een actieve en zeer gezellige dag van! Dus versier jouw woning, trek jouw oranje outfit aan en let’s go!

(Oud) Hollandse spelletjes

Geen Koningsdag gevoel zonder traditionele Hollandse spelletjes, toch? Én ze zijn ook nog prima thuis uit te voeren. Dus: met wie ga jij de strijd aan?

Koekhappen

Benodigdheden: peperkoek, kruidkoek of ontbijtkoek en touw. 

Span een touwtje, snijd de koek in plakjes en maak touwtjes aan elke snee vast. Hang de koek aan een gespannen touw. Blinddoek elkaar en ga onder het touw staan. Lukt het jou om de koek van het touw te happen? Tip: draai jouw tegenstander een paar keer goed in de ronde voordat er gehapt wordt.

Spijkerpoepen

Benodigdheden: spijkers, een riem, touw en een glazen pot of fles gevuld met zand.

Klinkt misschien een beetje smerig, maar voor spijkerpoepen is opperste concentratie nodig. Maak een spijker aan het touwtje vast en knoop deze aan de riem. De speler doet de riem om en gaat met de spijker boven het flesje hangen. Op het startsein moet iedereen proberen de spijker in de fles te hangen. En let op: je mag je handen niet gebruiken.

Snoephappen

Benodigdheden: een snoepje of zuurtje, een teil met water en een handdoek.

Altijd leuk! De speler gaat voor de teil zitten en probeert het snoepje uit het water te happen, zonder zijn of haar handen te gebruiken.

Sjoelen

Benodigdheden: een sjoelbak.

Heb je nog een oude sjoelbak staan? Hoe leuk is het om die op een dag als vandaag van zolder te halen? Een typisch Hollands spel, waar een hele competitie van gemaakt kan worden.

Ballontrappen

Benodigdheden: ballonnen en touw. 

Blaas de (oranje) ballonnen op en bind ze met een touwtje om je enkel. Wanneer alle spelers een ballon hebben wordt het startsein gegeven. Iedereen probeert de ballon van een ander stuk te trappen. Wie blijft er als laatste over?

Kegelen

Benodigdheden: kegels of plastic flessen en een bal.

Zet de kegels neer en trek een lijn waarachter de spelers moeten. Je mag twee keer gooien om zoveel mogelijk kegels omver te gooien.

 

Oranje spelletjes

Naast de oer-Hollandse spelletjes, zijn er natuurlijk nog talloze spelletjes te bedenken en te spelen die makkelijk uitvoerbaar zijn. Je hebt er weinig voor nodig, maar het geeft ontzettend veel vertier. Ter inspiratie zetten wij een aantal voor jou op een rij:

Balletje door de poort

Benodigdheden: kartonnen dozen, schaar, stift en een klein balletje.

Heb je nog oude kartonnen dozen liggen? Maak hier huizen, paleizen of grote kastelen van. Knip in enkele een poort en geef de poorten een nummer (score). Trek een lijn waarachter de spelers moeten plaatsnemen en probeer een balletje door de poorten te rollen. Je mag het drie keer proberen, wie de meeste punten heeft wint.

Bouw je eigen kasteel

Benodigdheden: grote kartonnen dozen.

Als je toch met de kartonnen dozen bezig bent, hoe leuk is het dan om jouw eigen kasteel te bouwen en te versieren? Maak een echt Koninkrijk waarvan jij de Koning bent!

Paleisalarm

Benodigdheden: draad.

Probeer in te breken in het Koninklijke paleis. Maar, dat gaat niet zo gemakkelijk. Hiervoor moet je eerst de infrarood alarmsensoren ontwijken. Span draden waardoor de spelers zich heen moeten bewegen. Draad geraakt? Opnieuw beginnen!

Genoeg inspiratie om er samen een gezellige dag van te maken toch? Het is jammer dat we niet de straat op kunnen om Koningsdag te vieren zoals we gewend zijn. Maar met weinig benodigdheden, een goede oranje outfit en een competitief gevoel kunnen we er alsnog een Koninklijke dag van maken boordevol plezier en gezelligheid!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars