fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Iedereen heeft een sportschool in huis, jij ook!

Februari is aangebroken en 2021 heeft inmiddels al een tijdje zijn intrede gemaakt. Maar… Hoe zit het met de goede voornemens? Door de lockdown zijn de sportscholen gesloten en werken we veel vanuit huis. Hierdoor kan bewegen lastiger zijn, maar wij hebben de oplossing! In ieder huis schuilt namelijk een sportschool: heb jij het al uitgevonden?

Bewegen is belangrijk

Voordat je laten zien waar de sportschool in jouw huis te vinden is, belichten we de voordelen van sporten. Waarom is bewegen en sporten zo belangrijk? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

Het allerbelangrijkste is dat bewegen je sterker, fitter en gelukkig kan laten voelen. Dus waar wacht je nog op? Let’s go!

Work-out met jouw interieur

Een full body work-out met jouw interieur om de corona kilootjes te verbranden en lekker in beweging te komen na je thuiswerkdag!

Bank

Ga op het randje van je bank zitten en kom met je benen van de grond. Trek je benen langzaam naar je toe en strek ze daarna weer. Herhaal dit een aantal keren. Deze oefening is goed voor de buikspieren. Om de oefening zwaarder voor jezelf te maken kun je een voorwerp vasthouden bijvoorbeeld, een beeldje, een dik boek of een plant.

Stoel

Met een stoel kun je “lunges” doen. Ga voor een stoel staan en leg je wreef op de stoel. Ga door de knie waarop je staat. Let erop dat je je rug goed recht houdt. Met deze oefening train je de bovenbenen en billen.

 

Tafel

Ga voor een tafel staan en pak de rand van de tafel vast. Lift je been naar achteren en laat hem langzaam weer zakken. Draai hierna je been naar buiten en trek hem op. Herhaal deze beide oefeningen om je benen te trainen.

Bankje

Ga naast een bankje staan en leg je rechterhand en rechterknie op het bankje. Pak met je linkerhand een voorwerp met een gewicht tussen de 2 en 5 kilo. Breng deze richting je schouder en terug naar de vloer. Herhaal deze oefening om je armen en rug te trainen.

Kamerplant

Pak een paar handdoeken en leg deze op de grond. Daarna pak je een kamerplant en zet deze achter de handdoeken neer. Ga op je rug op de handdoeken liggen en klem je voeten om de pot van de kamerplant. Houd je knieën licht gebogen en breng je hoofd richting je knieën. Let erop dat je rug recht blijft. Dit is een goede oefening om je rug en buik te trainen.

Met deze oefeningen tover jij je huis om tot een ware sportschool! Zo kom jij na een thuiswerkdag aan voldoende beweging en blijf je fit en gezond. Nog een voordeel: het bespaart ook nog eens reistijd!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars