fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Een niet-wit plafond woning: durf jij het aan?

Een wit- of grijskleurig plafond in de woning, het komt veel voor. Maar heb jij er al eens over nagedacht om je plafond een kleurtje te geven? Wacht dan niet langer! Met deze mogelijkheden én handig stappenplan heeft niet alleen jouw plafond, maar een heel deel van jouw woning straks een hippe, nieuwe uitstraling.

Een nisje

Wil je graag een ‘smûk’ hoekje in je woning creëren? Dan maak je deze nog gezelliger door het plafond hierbij te betrekken. Doe dit door de kleur van je muur een stuk door te trekken op het plafond. Hierdoor ontstaat er een soort nisje. En dit zelfgecreëerde hoekje kan in iedere hoek of zelfs midden in de woonkamer geverfd worden, het is maar net hoe je het afrastert. Gaaf, toch?

Een statement

Het hele plafond een kleurtje geven klinkt spannend, maar het kan ontzettend mooi staan. Vooral wanneer je hoge wanden in je woning hebt. Houdt de muren dan juist in een neutrale kleur en kies ervoor om met het plafond een statement te maken.

Combinatie met de lambrisering én de muur

Nog een andere mogelijkheid is het plafond combineren met je lambrisering en het stukje muur wat hiertussen zit. Je verft het stukje muur en het plafond in dezelfde kleur wat in combinatie met de lambrisering zorgt voor een harmonieus geheel.

Balkenplafond

Bij een balkenplafond is het juist mooi om de balken in een warme kleur te verven. Of net andersom: de balken laat je zoals ze zijn en de ruimtes ertussen geef je een mooie, warme kleur.

Het Picasso plafond

Vooral in opera’s en schouwburgen zie je vaak het chique Picasso plafond. Maar waarom breng je deze niet naar je eigen woning? Hierbij schilder óf behang je het plafond in meerdere mooie kleuren, bijna kunstwerken en werk je het af door een sierlijst rondom te plaatsen. Zo heb je, je eigen kunstwerk gecreëerd. Een superdeluxe effect in een handomdraai dus.

De eerste stap is vaak de belangrijkste en dit telt ook voor het verven van je plafond. Tijdens de voorbereiding maak je de kamer zo goed als leeg. Verwijder banken, stoelen, tafels. Alles wat maar in de weg kan staan zodat jij straks zonder problemen het plafond kunt schilderen. Lees hier alle tips over het verven van een plafond en de juiste voorbereiding.

Meer wooninspiratie bekijken:

kinderkamer
Styling

Kinderkamer: dit zijn dé trends van 2021!

badkamer makeover
Styling

Badkamer make-over: simpel en snel!

studentenkamer styling tips
Styling

4 Tips: Het stylen en inrichten van je studentenkamer doe je zo!

haley-truong-5ISYA40gj60-unsplash
Styling

Onmisbaar in 2020: Velvet!

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.