fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

De fauteuil: onmisbaar in jouw interieur

Sommige meubelstukken zijn gewoon onmisbaar in huis. Een fauteuil is daar eentje van. Deze blikvanger heeft namelijk hele fijne voordelen. Én… er is voor iedere woonstijl wel een mooie te vinden, dus ook voor die van jou!

Stoel of fauteuil: wat is het verschil?

Er zit één duidelijk verschil tussen een stoel en een fauteuil. Je herkent het door naar de ruimte te kijken. Stoelen vind je namelijk in de eetkamer en in de woonkamer spreken we over fauteuils. Het is als het ware een aanvulling op de comfortabele bank. Bij een fauteuil gaat het om luxe en comfort daarom moet je er fijn in kunnen zitten.

Soorten fauteuils

Er zijn veel verschillende soorten te onderscheiden. De bekendste soorten zijn:

1|Oor fauteuil

De oor fauteuil wordt ook wel de vleugelstoel genoemd omdat er bovenaan de rugleuning aan beide kanten een verbreding zit, ter hoogte van het hoofd. Het doel van deze verbreding is je rug, hals, nek én hoofd beschermen tegen tocht. Maar deze verbreding wordt stiekem ook vaak gebruikt als ondersteuning tijdens een dutje.

2|Draaifauteuil

De draaifauteuil kan, zoals het woord al verklapt, alle kanten op draaien. De draaifauteuil wordt vaak centraal in de woning neergezet zodat je naar iedere kant van de woning toe kunt draaien. Even geen zin om tv te kijken maar je partner wel? Dan draai je de stoel lekker de andere kant op.

3|Loveseat

Een loveseat is een extra brede stoel waar je lekker met z’n tweeën in kunt zitten. Maar ook geschikt als je gewoonweg wat meer zitruimte fijn vindt.

4|Clubfauteuil

De clubfauteuil is een ontwerp uit de jaren dertig en heeft dus vaak de echte vintage uitstraling. Deze soort stoel is gemaakt van leer en dé klassieker onder de fauteuils.

5|Elektrische fauteuil

De elektrische staat het beste bekend om zijn ‘sta op’ functie. Door de elektrische bediening kan de zithoogte en de stand van de stoel worden aangepast. Hierdoor kun je makkelijker zitten én opstaan vanuit de stoel.

Waarom een fauteuil?

Een fauteuil is een fijne toevoeging aan jouw woonkamer. Het oogt niet alleen fijn en comfortabel maar het zit ook nog eens precies zoals het eruit ziet. Daarbij is het:

  • Makkelijk verplaatsbaar.
  • Het oogt knus én speels.
  • Meer ondersteuning dan een bank.
  • Het heeft meerdere functies: relaxen, draaien en de ‘sta op’ functie.
  • Neemt weinig ruimte in beslag, dus ideaal voor kleinere woonkamers.
  • Het zorgt voor extra zitplaats, voor bijvoorbeeld bezoek of een groot gezin.
Fauteuil in jouw interieur

Er is genoeg keuze én voordelen om een fauteuil in huis te nemen. Maar welke soort past er het best in jouw interieur? Het belangrijkste is dat je eentje uitzoekt die je ook echt fijn vindt zitten, is dat niet het geval? Dan ga je er minder gebruik van maken en dat is zonde. Ten tweede is het aan te raden om de kleuren én stijl van de stoel aan te passen aan jouw huidige interieur vooral wanneer je de fauteuil in de buurt van de bank neerzet. Heb je een neutrale bank? Dan kan een gekleurde juist enorm leuk staan. Liever een basic kleurtje? Dan is er ook genoeg keuze. Echter hoeft een fauteuil niet per se bij de bank te staan. Plaats de stoel in een hoek met een bijzettafeltje en een fijn vloerkleed en je hebt een héérlijk relaxhoekje gecreëerd.

Zie jij jezelf al neerploffen in die ene fijne fauteuil? Boekje lezen, wijntje erbij. Wacht niet langer en ga ervoor! Je zult gaan merken dat de fauteuil al gauw een onmisbaar item in jouw interieur wordt.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars