fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

8x hippe lambrisering ideeën

De lambrisering is weer helemaal hip én trendy. Van een geschilderde variant tot een klassieke aangebracht met hout. In iedere woning brengt het nét even wat extra’s!

Hout

In oude woningen kom je nog geregeld de houten lambrisering tegen. Heb jij een wat oudere woning, maar geen lambrisering? Niet gertreurd: die kun je ook zelf gemakkelijk (laten) maken. Het geeft niet alleen sfeer en onderbreekt een wand, maar is ook nog eens een sierlijke en stijvolle toevoeging in jouw hal of woonkamer. Zo’n houten lambrisering krijgt, zeker anno 2020, vaak een kleurtje. Kies ervoor om de wand erboven een andere kleur te geven óf ga voor één geheel door zowel de bovenste als onderste helft dezelfde kleur te geven.

19
21
Scandinavische stijl

Een houten lambrisering, maar dan anders… Met allerlei smalle latjes vlak naast elkaar afgewerkt met een smal latje ‘on top’, creëer je een wat meer scandinavische stijl lambrisering. Deze latjes houd je blank van kleur óf verf je in een lichte, neutrale kleur. Zo geef jij jouw ruimte een sfeervolle, scandinavische look. Een absolute aanrader voor bijvoorbeeld jouw slaapkamer, omdat het heel minimalistisch is en veel rust uitstraalt.

Strak geschilderd

Wil jij jouw wand opleuken, maar niet persé de hele muur schilderen? Ook dan is het schilderen van een lambrisering dé oplossing. De meest bekende vorm is de strak geschilderde. Kies een mooie kleur en schilder deze op de muur tot ongeveer 1 á 1.5 meter hoog. Een hele nieuwe sfeer én een manier waarop jouw meubels – zoals bijvoorbeeld de bank – mooier tot zijn recht komen.

24
26
Hoog uitgesneden

Heb jij hoge plafonds? Overweeg dan vooral om te gaan voor een hogere lambrisering. Waar sinds een aantal jaar de lambrisering weer “terug” is, verft men anno 2019/2020 ook steeds vaker de lambrisering tot op ongeveer 2/3 meter hoogte. Zo geef je jouw ruimte nét even iets extra’s én lijkt je plafond hoger.

Met een lijntje

Twijfel je tussen twee kleuren, of zie jij het sowieso graag ‘anders dan anders’? Geef dan jouw geschilderde lambrisering nóg iets extra’s door er een lijntje, in een andere kleur, aan toe te voegen. Zie het als de scheidingslijn van de kleuren. Dit kan één dun lijntje zijn, een bredere baan óf zelfs twee lijntjes in verschillende kleuren.

INSPIRATIE - afbeelding (1)
INSPIRATIE - afbeelding
Uit de losse pols

Een hippe maar ook gedurfde variant is de lambrisering uit de losse pols. Plak de muur die je gaat verven vooral niet af. Zo ontstaat er een speelse verfrollijn waar jij met je roller bent langs geweest. Wees dus ook vooral niet bang om wat foute verfstreken te maken, zo krijg je juist het mooiste resultaat. Deze variant zien we veel terug op slaapkamers, met name op de kinderkamer die sowieso wel een iets speelser effect mag hebben.

Fotolijsten

Heb jij veel mooie foto’s, quotes in een lijstje of schilderijen? Een creatieve manier van lambrisering is die met fotolijsten. Verf eerst jouw wand in een kleur naar keuze en verf vervolgens de fotolijsten in deze kleur als de wand voor een mooi geheel. Plak tot slot de lijsten naast elkaar tegen de muur om een soortgelijk effect als de meer traditionele lambrisering te creëeren. Houd je van een wat speelser effect? Hang de lijsten dan op verschillende hoogten.

25
22
Behang

Overweeg jij een printje, maar zie je een hele muur niet zitten? Kies dan voor een lambrisering met behang. Vooral in de kinderkamer zie je dit steeds vaker voorbij komen. Tip: maak dit type lambrisering wel af met een latje, in dezelfde óf een neutrale kleur, om toch rust te creëren.

Dus: toe aan een nieuw kleurtje of sfeertje in huis? Overweeg dan zeker een lambrisering en bedenk wat voor type het beste bij jou én jouw woning past.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars