fbpx

Makelaar in Zuiderburen

Zuiderburen

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Zuiderburen? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire wijk heeft namelijk veel te bieden! Met name ook de gunstige ligging ten opzichte van de belangrijkste in- en uitvalswegen richting Drachten, Heerenveen en Harlingen maakt dat de zuidkant van Leeuwarden, waar ook Zuiderburen onder valt, erg geliefd is bij veel woningzoekenden.

In het kort

Zuiderburen is een relatief nieuwe wijk aan de zuidkant van Leeuwarden, direct gelegen aan het Van Harinxmakanaal. Ondanks dat de wijk relatief nieuw is, heeft het genoeg te bieden! De wijk kenmerkt zich namelijk door haar vele groene speelplaatsen, diverse bosgedeeltes én het vele water aan en rondom de wijk. Naast de vele voorzieningen is de wijk zoals gezegd ook nog eens erg gunstig gelegen!

Geschiedenis van Zuiderburen

Zuiderburen is een moderne en relatief nieuwe wijk. De wijk ligt in de naast het buurtschap/dorp Hempens/Teerns en werd in 1999 aangelegd. In 2000 werden de eerste huizen opgeleverd in de wijk. Veel van deze woningen zijn hierdoor modern en eigentijds. Ondanks zijn relatief korte bestaan, ademt de wijk sfeer en ruimte! De twee kleine dorpen Hempsens en Teerns zijn feitelijk omgeven door de wijk Zuiderburen en geven dat deel van de wijk een mooi dorps karakter. De wijk Zuiderburen is genoemd naar een voormalig buurtschap dat ten zuiden lag van het dorp Teerns. Een moderne en ruim opgezette wijk dus met veel groen.

"Wonen in de stad, maar het voelt dorps aan. Precies wat wij zochten drie jaar geleden toen we onze droomwoning vonden in het groene Zuiderburen!’’

Wonen in Zuiderburen

Voordat je de buurt in rijdt zie je een karakteristieke rotonde. Een half gebogen vorm van cortenstaal met daarin de naam van de wijk met een boot uitgesneden. De boot staat voor de aangrenzende watervlakken die in verbinding staan met de Friese meren. Het woonlandschap van Zuidenburen biedt zowel ruimte voor waterliefhebbers als wandelaars.  Wanneer je woont in deze wijk heb je namelijk continu een vakantiegevoel! Zuiderburen is méér dan wonen alleen.

Naast de rotonde tref je bij binnenkomst in de wijk een klein winkelcentrum met een supermarkt, kapsalon, bloemist én een lunchroom. Daarnaast telt de wijk twee basisscholen, kinderdagverblijven én een gezondheidscentrum. En ook de sportfanaten kunnen hun hart ophalen. Zuiderburen beschikt namelijk over een eigen Pitch & Put-baan! En aan de andere kant van de Drachtsterweg liggen de sportcomplexen van verschillende voetbalverenigingen. En geloof het of niet, Zuiderburen heeft nog veel meer te bieden!

Vorige slide
Volgende slide

Straten in de Zuiderburen

Huis kopen of verkopen in Zuiderburen?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Zuiderburen? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars