fbpx

Makelaar in Westeinde

Westeinde

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Westeinde? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire wijk, omgeven door weilanden, heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de groene omgeving, geschiedenis én de ligging met alle voorzieningen binnen handbereik.

In het kort

Westeinde is een rustige woonwijk uit de jaren zeventig. De wijk is dan ook te herkennen aan haar grote huizen en lange tuinen met véél groen.  Je vindt de wijk aan de rand van Leeuwarden en zoals  de naam al doet vermoeden aan de westkant van de stad. Dichtbij de uitvalswegen, zo ben je binnen enkele minuten op de Haak van de Leeuwarden. Liever naar de binnenstad van Leeuwarden? Dan pak je al snel de fiets! In Westeinde woon je namelijk 5 tot 10 minuten fietsen van de binnenstad.

Geschiedenis van Westeinde

Westeinde kenmerkt zich als een rustige woonwijk uit de jaren zeventig, deze wijk is verder uitgebreid in de jaren tachtig en negentig. Je herkent de wijk aan haar grote huizen, lange tuinen, veel gras, bomen, struiken én vijvers. Kortom, een groene wijk!

 

Wat de wijk nog meer kenmerkt zijn de straatnamen. De straatnamen eindigen namelijk bijná allemaal op ‘’wei’’ of ‘’leane’’, dit is een Friese benaming voor weg en laan. Hiernaast verwijzen ook veel straatnamen naar Friese schrijvers uit de vorige eeuw. Denk aan de Reinder Brolsmawei en de Nynke van Hichtumwei. En waar de wijk vroeger voor een belangrijk deel uit huurwoningen bestond, vind je er tegenwoordig grotendeels koopwoningen.

‘’Alles is bereikbaar op loopafstand, dat is echt een uitkomst!’’

Wonen in Westeinde

Als je door Westeinde loopt voeren de smalle steegjes je naar groene tuinen en pleintjes. Door de hele wijk vind je kleine vijverpartijen met veel bomen en struiken. Hierbij wordt de wijk omgeven door weilanden en boerderijen. Een heerlijke wijk, omringd door groen! Wij kijken er daarom ook niet van op dat de wijk zo populair is. De wijk telt namelijk circa 4500 inwoners en bestaat merendeels uit rijtjeswoningen en twee-onder-één-kap woningen.


Naast de groene omgeving is de wijk ook populair door haar voorzieningen. Het winkelcentrum staat namelijk op een centrale plaats in de wijk. In het winkelcentrum vind je verschillende supermarkten waaronder een Poiesz en een Lidl, een Chinees afhaalrestaurant, een kapper én een snackbar. Daarnaast zijn er verschillende zorginstellingen gevestigd en het onderwijs. Zo vind je de Montessorischool Piter Jelles en !mpulse voor voortgezet onderwijs aan de Douwe Kalmaleane. Ook vind je er een actieve wijkvereniging die jaarlijks het gezellige wijkfeest organiseert. Hierdoor is er altijd wat te doen. En maar liefst 80% van de bewoners is lid van deze wijkvereniging. Mocht je ondanks alle voorzieningen toch nog ergens anders heen willen? Dat kan! De wijk ligt namelijk vlákbij de bekende uitvalswegen en op enkele minuten fietsen van de binnenstad!

Vorige slide
Volgende slide

Straten in Westeinde

Huis kopen of verkopen in Westeinde?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Westeinde? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars