fbpx

Makelaar in Vosseparkwijk

Vosseparkwijk

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde Vosseparkwijk? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire jaren ’30 wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de rijke geschiedenis, de ligging en alle voorzieningen binnen handbereik.

In het kort

Wat de Vossseparkwijk kenmerkt zijn de grote jaren ’30 woningen, brede straten, kleinere arbeiderswoningen én een centraal gelegen stadspark. Tot de Vosseparkwijk behoort het gebied ten westen van de stadsgrachten tot de oude Dokkumer spoorlijn. Niet gek dat de wijk zó populair is en maar liefst 4.000 inwoners telt.

Geschiedenis van de Vosseparkwijk

Wat de wijk erg populair maakt is het Westerpark, ook wel Vossepark genoemd. Dit prachtige park met glooiende hellingen en een lange kronkelende vijver is in 1926 ontworpen. Niet alleen de omgeving heeft een rijke geschiedenis. Ook veel huizen hebben een eigen verhaal. Denk aan de indrukwekkende villa’s aan de Engelsestraatweg en Harlingerstraatweg. Deze zwarte, houten villa’s zijn gebouwd in de jaren ’20. Kenmerkend zijn de bijzondere detailleringen van de vele raampartijen met roedes, balkons, royale slaapkamers en de originele gevels. Ook de Wilhelminastate, beter bekend als de oude HTS heeft een vooroorlogse geschiedenis. Na jaren leegstand en een behoorlijke verbouwing wordt de oude HTS tegenwoordig bewoond. Het gebouw dient nu namelijk als appartementencomplex. Gelukkig zijn wel oude elementen zoals het glas-in-lood boven de ingang en het hek behouden! Het gebouw heeft nog steeds dezelfde charme als 85 jaar geleden. De Wilhelminastate vind je aan de Molenstraat.

“Ik woon al jaren met veel plezier in de Vossseparkwijk samen met mijn man en kinderen. Vlakbij het stadscentrum met alle voorzieningen op loopafstand. Wat wil je nog meer?”

– Bewoner Vosseparkwijk

Wonen in de Vosseparkwijk

Wanneer je door de wijk loopt waan je je tussen prachtige woningen met veel karakter. Zoals eerder werd benoemd, is de Vosseparkwijk grotendeels opgebouwd in de jaren ’30. De wijk was oorspronkelijk een van de rijkere wijken van de stad. Nog steeds is de Vosseparkwijk samen met de Transvaalwijk de meest populaire jaren ’30 woonwijk van Leeuwarden. Dit komt door de goede ligging ten opzichte van de binnenstad, de Prinsentuin en de uitvalswegen naar Harlingen, Drachten en Heerenveen zijn gunstig gelegen.

 

Naast dat De Vosseparkwijk erg centraal gelegen is, heeft het ook veel voorzieningen. Je bent in een notendop bij de tandarts, sportschool óf de kapper. Alles binnen handbereik dus! Ook kinderen kunnen zich uitleven in de wijk. Het heeft namelijk een behoorlijke speeltuin, park en het jaarlijkse Hottentottententenweekend. Om het helemaal af te maken bevinden er zich twee basisscholen in de wijk, namelijk: O.B.S. De Vosseburcht en de Koningin Wilheminaschool. Ook beschikt de Vosseparkwijk over meerdere kinderdagverblijven. Kortom, een erg kindvriendelijke omgeving.

Previous slide
Next slide

Straten in de Vosseparkwijk

Huis kopen of verkopen in Vosseparkwijk?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Vosseparkwijk? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars