fbpx

Makelaar in De Transvaalwijk

De Transvaalwijk

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde Transvaalwijk? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de rijke geschiedenis, de ligging en alle voorzieningen binnen handbereik.

In het kort

De Transvaalwijk kenmerkt zich door het dorpse karakter en uitstraling met een geweldige ligging, nabij het heerlijke centrum van Leeuwarden. Toch hoef je niet per se naar het centrum voor een supermarkt of winkelcentrum. De Transvaalwijk heeft namelijk een tal van voorzieningen. Niet gek dat de wijk zo populair is!

Geschiedenis van de Transvaalwijk

Een wandeling door deze wijk is vooral een wandeling terug in de tijd. Veel van de oorspronkelijke panden zijn bewaard gebleven. Sommige oude pakhuizen staan zelfs nog trots overeind. De gevels in straten als de Steijnstraat en de Paul Krugerstraat laten het vakmanschap van vroeger nog goed zien. Oorspronkelijke gevels, sierlijk metselwerk en authentieke dakranden. De Transvaalwijk is niet alleen leuk om in te wonen, maar ook om doorheen te wandelen. De Noordersingel, die parallel loopt aan de Prinsengracht, en de Spanjaardslaan zijn van oudsher de straten in de Transvaalwijk waar de rijkeren woonden zoals artsen, notabelen en rijke handelslui. Dit zie je terug in de statige herenhuizen en grachtenpanden die deze straten juist zo kenmerken.

 

Naast de karakteristieke woningen heeft de wijk nog meer geschiedenis. Aan de rand van de wijk staat namelijk het Diakonessenhuis. Dit voormalige ziekenhuis werd midden jaren tachtig gesloten. Na een renovatie dienen nu zowel hoofd- als bijgebouwen als appartementencomplex. Het imposante gebouw is te herkennen aan zijn vele raamwerken, de voorgevel en de prachtige bomen in de tuin.

‘’Ik vind het één van de mooiste wijken in Leeuwarden. De wijk ademt sfeer en heeft veel voorzieningen.’’

Wonen in de Transvaalwijk

Stel je voor: Je loopt de voordeur uit van jouw eigen prachtige jaren ’20 woning, dan stap je nog net niet direct het water van de grachten rondom de Prinsentuin in! De Transvaalwijk ligt letterlijk op steenworp afstand van de Prinsentuin. Een prachtige plek op loopafstand van de gezellige Leeuwarder binnenstad en het prachtige, groene Rengerspark. Je voelt de goede sfeer en de gezelligheid wanneer je door de wijk loopt.


De Transvaalwijk is een veelzijdige woonwijk waarin zowel gezinnen met kinderen, gepensioneerden en/of jonge starters hun woongeluk vinden. Het is een fijne woonomgeving die van alle gemakken is voorzien. 

Vorige slide
Volgende slide

Straten in de Transvaalwijk

Huis kopen of verkopen in De Transvaalwijk?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in De Transvaalwijk? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars