fbpx

Makelaar in Techum

Techum

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Techum? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze nieuwe woonwijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de gunstige ligging aan de zuidkant van de stad, het dorpse karakter én alle voorzieningen op fietsafstand.

In het kort

De wijk Techum is één van de meest recente nieuwbouwwijken van het afgelopen decennia en maakt onderdeel uit van De Zuidlanden. Je vindt Techum ten zuiden van Goutum. In Techum zie je veel nieuwbouw in een oud jasje met de sfeer van de jaren ’30 van de vorige eeuw. Wat dat betreft heeft de wijk echt dat dorpse karakter, maar wél met alle voorzieningen van de stad op fietsafstand.

Geschiedenis van Techum

Ondanks dat de wijk nog vrij jong is, heeft het wel degelijk historie. De wijk Techum is vernoemd naar de boerderij ‘Techum’ en de naastgelegen terp. De boerderij en de terp hebben hun historische karakter behouden en maken nog steeds onderdeel uit van de sfeervolle nieuwbouwwijk.

 

Door de gezellige straatjes en typerende jaren ‘30 bouwstijlen heeft Techum een Fries dorps karakter gekregen. Deze retro bouwstijl zie je zowel terug bij de woningen in de lagere prijsklasse, maar ook bij de riante twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. De straten waar de woningen staan, zijn afgeleid van onderdelen die op boerderijen te vinden zijn. It Uleboerd, Swellesturt, it Dwershûs en Buorkerij zijn recent bebouwde en bewoonde straten. Veel nieuwbouwwijken missen sfeer en karakter, maar Techum bewijst het tegendeel!

‘’Techum heeft het karakter en een sfeer van een oudere wijk, in een nieuw jasje! Het is hier heel fijn wonen met kinderen, door de basisschool in de wijk. ’

Wonen in Techum

Altijd al gedroomd van een woning met sfeer en karakter, maar liever niet de nadelen van achterstallig onderhoud? Techum heeft het! De wijk heeft veel afwisseling in de bebouwing. Denk aan verschillende dakkapellen, een andere goothoogte óf de afwisseling van rode en zwarte daken. De wijk heeft een dorpse uitstraling en oogt gezellig. Alsof de huizen er al jaren staan!

En niet alleen de huizen maken het een gewilde woonwijk. Techum is voor velen ook dé ideale woonomgeving. Dit komt niet alleen door haar dorpse karakter maar ook door de kindvriendelijke omgeving én de ligging. Kinderen kunnen hier heerlijk vrij en onbezorgd buitenspelen en zelfstandig naar school lopen. En wil je boodschappen doen? Dan pak je al snel de fiets naar de, naar eigen zeggen, grootste Lidl van Nederland met haar eigen verse broodjesstraat die aan het begin van de wijk gelegen is. Ook ben je binnen enkele minuten op de belangrijkste uitvalswegen richting Heerenveen/Joure, Drachten/Groningen en Harlingen/Afsluitdijk. En woon je op fietsafstand van de gezellige Leeuwarder binnenstad! Hier kun je genieten van alle voorzieningen die de stad Leeuwarden te bieden heeft.

 

 

Of ga je liever voor de rust en groene omgeving? In het hart van de wijk vind je ‘De Bleek’, een groot groen veld dat uitloopt op het watertje ‘Alddjip’ met een steiger waar kleine bootjes aan kunnen meren. Of geniet van het prachtige uitzicht over de Friese weilanden vanuit jouw eigen huis!

Vorige slide
Volgende slide

Straten in Techum

Huis kopen of verkopen in Techum?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Techum? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars