fbpx

Makelaar in Huizum

Huizum

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Huizum? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de rijke geschiedenis, de gunstige ligging en alle voorzieningen binnen handbereik.

In het kort

Huizum is een rustige en kindvriendelijke wijk vlakbij de binnenstad en op korte afstand van het treinstation. Winkelstraat de Schrans ligt op steenworp afstand, dit is een fijne straat waar je veel winkels vindt voor je dagelijkse boodschappen waaronder een slager, een bakker, een Albert Heijn en een Action. Ook de uitvalswegen naar Heerenveen, Drachten en Harlingen zijn binnen een paar minuten te bereiken.

Geschiedenis van Huizum

Veel inwoners beschouwen Huizum, in ieder geval de oude dorpskern, als een dorp! Huizum is namelijk ontstaan vanuit een dorpswijk. Huizum-dorp bestaat nog steeds en is een dorpswijk waar de rust écht bewaard is gebleven. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gewilde wijk. Dit komt door haar eigen identiteit en geschiedenis.

 

Zo heeft Huizum-Oost een gevarieerde wijk met de Huizumerlaan als oudste gedeelte. Aan de andere kant vind je een woonwijk met karakteristieke naoorlogse woningen. Ook is hier een nieuwbouw gebied bij gekomen. In tegenstelling tot Huizum-West, een gewilde woonwijk, die kort na het begin van de 20e eeuw ontstond. Huizum-West is opgedeeld in drie buurten: de Hollanderwijk, de Schilderswijk en de Letterkundigenwijk. De Hollanderwijk is met name in trek vanwege de oude arbeidershuisjes. Huizum heeft het allemaal!

‘’Je loopt zo de stad in maar bent ook zó de stad uit met de auto. Er zijn er veel sfeervolle jaren ’30 woningen. En er woont een leuke mix van mensen, van jong tot oud! ’’

Wonen in Huizum

Wonen in een karakteristieke jaren ’30 woning, een vrijstaande nieuwbouw óf in een charmant arbeidershuisje. Zie jij jezelf al in een van deze woningen wonen? Huizum heeft het namelijk állemaal. Met name de jaren ’30 woningen zijn populair in Huizum. Kenmerken van een jaren ’30 woning zijn: ensuite deuren, een erker, glas in lood en boogdeuren. Naast het verschillende woningaanbod heeft de wijk nog veel meer te bieden.

 

Zo kent Huizum ook veel natuur. Met maar liefst drie parken is de wijk een natuurlijk stukje Leeuwarden.  Een prachtig gezicht en héérlijk om te wandelen! Houd je meer van winkelen? Niet getreurd! Naast dat je binnen een paar minuten in de binnenstad bent, heeft de wijk ook winkelstaat de Schrans. Hier vind je leuke boetiekjes, winkels, een supermarkt en nog véél meer! Ook zijn voorzieningen als basis- en voorgezet onderwijs, sportgelegenheid en supermarkten ruim aanwezig. De wijk is ook dichtbij de uitvalswegen richting Heerenveen, Drachten en Harlingen.

Vorige slide
Volgende slide

Straten in Huizum

Huis kopen of verkopen in Huizum?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Huizum? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars