fbpx

Makelaar in De Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde Bloemenbuurt? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze fijne wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de centrale ligging, de rijke geschiedenis en alle voorzieningen binnen handbereik.

In het kort

De Bloemenbuurt ligt in het noordoosten van de stad, binnen de rondweg. Grofweg tussen de Groningerstraatweg en Gerbrandyweg. De straatjes ogen gezellig en er staan grote groene bomen door de hele wijk. Veel van deze grote bomen geven de knusse straatjes een extra aanzien. In deze straatjes vind je naast karakteristieke rijtjeshuizen ook vrijstaande woningen!

Geschiedenis van De Bloemenbuurt

De wijk heeft een rijke geschiedenis die ver teruggaat. Je vindt er namelijk veel klassieke panden, kleine straten en steegjes. De straten zijn vernoemd naar bloemen, vandaar ook de naam Bloemenbuurt. Denk aan de Lelie- Violen- en Rozenstraat. De meeste gebouwen in de wijk stammen uit de vorige eeuw. Zoals de portiekflats aan de Mr. P.S. Gerbandyweg uit de jaren ‘60. Maar óók de arbeiderswoningen uit 1862 en 1904. Toch zijn de meeste woningen in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd.

 

Omdat de Bloemenbuurt vroeger een arbeidersbuurt was, was er ook plaats nodig voor de arbeiders om na het werken hun geld weer uit te geven. Daarom werd er een café gebouwd. Het café genaamd Café Blauwhuis bestaat nog steeds. Je kunt nog altijd een drankje drinken in het historische café! Het café is namelijk nog steeds in gebruik en ligt aan de Noorderstadsgracht.

‘’Ik woon al jaren met veel plezier in De Bloemenbuurt samen met mijn man en kinderen. Vlakbij het stadscentrum met alle voorzieningen op loopafstand. Wat wil je nog meer?’’

– Bewoner de Bloemenbuurt

Wonen in De Bloemenbuurt

Wij snappen wel dat De Bloemenbuurt zo populair is! De gezellige Leeuwarder binnenstad is namelijk om de hoek. De wijk heeft voldoende voorzieningen zoals een café, bloemenwinkel, kinderopvang én een basisschool. Mocht dit niet genoeg zijn dan ben je binnen enkele minuten op de rondweg en in de binnenstad! Wat wil je nog meer?

 

Naast de vele voorzieningen is de wijk ook gezellig om te wonen.  De sfeer in de wijk is gemoedelijk en er worden veel activiteiten georganiseerd. Een wijkpanel zet zich in voor de wijk om activiteiten voor kinderen en volwassenen mogelijk te maken! Naast het wijkpanel zet de Groene Apotheek (DGA) zich in voor ‘’groene’’ activiteiten in de wijk. En groen dat is er! 

 

De grote groene bomen staan namelijk statig voor de authentieke woningen in de smalle straatjes. De straatjes in de wijk ogen hierdoor gezellig! Je vindt aan deze smalle straatjes verschillende woningen. Denk aan flats, huizen in afwijkende bouwstijl én vrijstaande woningen. Toch wordt het overige gedeelte van de Bloemenbuurt gekenmerkt door de karakteristieke arbeiderswoningen uit de vorige eeuw. Een fijne wijk voor zowel starters als ouderen!

Previous
Next

Straten in De Bloemenbuurt:

Huis kopen of verkopen in De Bloemenbuurt?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in De Bloemenbuurt? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

©2021 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer / Partners

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars