fbpx

Makelaar in Camminghaburen

Camminghaburen

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Camminghaburen? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze populaire wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de groene omgeving, fijne ligging en vele voorzieningen.

In het kort

Camminghaburen is een grote wijk in de stad Leeuwarden, provincie Friesland (Nederland). Er wonen circa 11.500 inwoners. Camminghaburen bestaat uit drie gedeelten, te weten Camminghaburen-Noord, Camminghaburen-Midden en Camminghaburen-Zuid. Camminghaburen ligt aan de noordoostkant van Leeuwarden en is zowel in oppervlakte als aantal bewoners de grootste wijk van Leeuwarden. De wijk is tussen 1977 en 1996 gebouwd, ligt aan het water en heeft een eigen treinstation. En niet te vergeten, maar recreatiegebied De Groene Ster ligt op loop- en fietsafstand.

Geschiedenis van Camminghaburen

De wijk Camminghaburen is gebouwd in de periode tussen 1977 en 1996. De grote huizen, lange tuinen en hier en daar een vijver en/of grasveld. Een echte jaren tachtig wijk! De straten stralen allemaal dezelfde sfeer uit. Denk aan de Kingmastate, Aggemastate, Oenemastate en Roptastate.

 

Maar niet alleen de straten zorgen voor sfeer in de wijk. Door de wijk loopt een kunstroute uit 1990, bestaande uit elf kunstwerken. De kunstwerken zijn o.a. van de kunstenaars Hans van Meeuwen, Alfred Eikelenboom, Kazuo Katase, Irene Fortuyn, Jozef van der Horst, Tilly Buij, Jan van de Pavert, Aldo Rossi, Hans Janselijn, R.W. van de Wint en Matthijs van Dam en Peter Jansen. De kunstwerken geven de wijk kleur!

‘’Wij vinden de wijk erg prettig wonen door het treinstation, hierdoor zijn we binnen een paar minuten in Leeuwarden én Groningen.’’

Wonen in Camminghaburen

Wat opvalt is de grotere variatie in bouwstijlen in het zuiden van de wijk ten opzichte van het noorden. Bakstenen in diverse kleuren en het gebruik van hout aan de gevels geven de wijk karakter. Centraal gelegen in de wijk ligt het Kronenbergerpark dat deels wordt omringd door het Groenesterpad. Dit is een fietspad dat dwars door de wijk ligt en voert je van uit het hart van de wijk naar het net buiten de wijk gelegen recreatiegebied De Groene Ster. Aan de noordelijke kant van het park ligt een vijver. Het park bestaat uit veel groen en speelplaatsen, waaronder een basketbalveld, een voetbalkooi, klimtoren én halfpipe. Kinderen kunnen zich hier volop uitleven!  

 

Ook aan voorzieningen ontbreekt het niet in de wijk. Het beschikt over een winkelplein met o.a. een Albert Heijn, een Jumbo, een Kruidvat en een Primera. Ook vind je er verschillende afhaalrestaurants. Camminghaburen heeft ook een treinstation, gelegen aan het traject Leeuwarden – Groningen en vice versa, Zo ben je niet alleen makkelijk en snel in Groningen, maar ook in de Leeuwarder binnenstad! Toch liever met de auto? In Camminghaburen woon je vlak bij de uitvalswegen richting Buitenpost, Groningen, Drachten, Heerenveen en Dokkum. Kortom: een kindvriendelijke, groene wijk met een centrale ligging!

Previous slide
Next slide

Straten in Camminghaburen:

Huis kopen of verkopen in Camminghaburen?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Camminghaburen? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars