fbpx

Makelaar in Aldlân

Aldlân

Wil jij een woning verkopen óf kopen in de gewilde wijk Aldlân? Lees dan snel verder! Wij schetsen een beeld van één van de populairste woonwijken van Leeuwarden. Deze fijne wijk heeft namelijk veel te bieden! Denk aan de groene omgeving, de rijke geschiedenis en de fijne locatie. 

In het kort

De wijk Aldlân is ontstaan in de jaren zeventig. De wijk wordt dan ook gekenmerkt door brede asfaltstraten, veel groen, vijvers én een wandelpad langs de oever van het Van Harinxmakanaal! Het is een lommerrijke buurt in het zuidoosten van de stad Leeuwarden en kenmerkend voor deze wijk zijn, net als de wijk Westeinde overigens, de ruime tussenwoningen met veelal grote woon- en slaapkamers. Een fijne woonwijk dichtbij alle voorzieningen van de stad én uitvalswegen waarbij je vaak veel huis voor je geld krijgt.

Geschiedenis van Aldlân

We gaan terug naar 1967, toen Aldlân nog moest worden aangelegd. Destijds werd besloten dat de wijk straatnamen zou krijgen vernoemd naar graslandplanten. Om zo meer herkenning voor de graslandplanten te krijgen. Daarom wonen nu diverse stadsgenoten aan het Fioringras, Winterakoniet óf Rietgras! De wijknaam zelf is Fries voor Oud Land. De wijk naast Aldlân heet Nijlân (Nieuw Land). Dit heeft nog te maken met de Middelzee, waarbij het ‘Aldlân’ het oude land is.  Sommige kennen Aldlân ook van de ‘’Goudkust’’, dit was een jarenlange bijnaam voor de riante woningen aan de oever van het Van Harinxmakanaal. 

 

Toen de bouw eenmaal begonnen was in 1972, werd de wijk aantrekkelijk. Er kwamen ook scholen in het westen van de wijk. Zo was er het voortgezet onderwijs, menig student ging er dagelijks op de fiets naar toe. In de jaren tachtig zat je op de SSG óf ging je naar de MTS. Tegenwoordig kun je deze scholen kennen als het Piter Jelles Aldlân en het Friesland College!

‘’In de zomer kun je genieten van de varende bootjes bij het recreatiegebied de Froskepôlle!’’

Wonen in Aldlân

De wijk Aldlân is een populaire woonwijk. De woningen in dit stadsdeel hebben een typische jaren zeventig stijl. Grote rijtjeshuizen, diepe tuinen, gebouwd aan hofjes, gezellige pleintjes en met veel openbaar groen. Het water van de Wijde Greuns markeert het oosten van deze groene wijk. Aan de overkant ligt het recreatiegebied de Froskepôlle. Hier varen de bootjes voorbij, op weg naar de jachthaven aan de Avondsterweg. 

Met name onder starters is de wijk populair! Starterswoningen in Aldlân-West zijn namelijk goed te vinden. Tussen de rijtjeswoningen en vrijstaande woningen vind je zowel koop als huur. Ook aan voorzieningen ontbreekt het niet in de wijk. Je vindt er scholen, een kinderopvang, een wijkgebouw, een huisartsenpraktijk én een winkelcentrum met onder meer een Poiesz supermarkt en een Aldi. Ook woon je vlakbij de gezellige binnenstad, op circa 5 minuten lopen/fietsen van het MCL én ben je binnen enkele minuten op de uitvalswegen richting Heerenveen/Joure, Harlingen/Afsluitdijk en Drachten/Groningen. Niet gek dat de wijk zo populair is!

Previous slide
Next slide

Straten in Aldlân

Huis kopen of verkopen in Aldlân?

Nieuwsgierig geworden naar woningen in Aldlân? Kijk dan ons woningaanbod hier. Wil jij jouw woning verkopen? Doe dan de gratis waardebepaling hier. Maak vrijblijvend een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

© 2024 Duinstra Melis Makelaars

Contact

Vul hieronder je gegevens in, geef eventueel de reden aan en we zullen spoedig contact met je opnemen.

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars