Wat houdt een vrijblijvend adviesgesprek bij Duinstra Melis Makelaars in?

De woningmarkt staat op z’n kop, dat is niemand ontgaan. Dit kan bij starters en woningeigenaren verschillende vragen oproepen. Kan ik een woning kopen? Wat is mijn huidige woning waard? Is verbouwen of verduurzamen misschien iets voor mij? Onze experts beantwoorden graag jouw vragen tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen over alles op het gebied van wonen; of het nou gaat om aankoopbegeleiding, een waardebepaling, verbouwen, taxaties of hypotheekadvies… Duinstra Melis is er voor al je woonvragen!

 

Wil jij een adviesgesprek in Leeuwarden, Sneek of omgeving? Vraag geheel vrijblijvend en gratis één aan. 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij zetten ons graag in om het meeste eruit te halen voor jou. Wij hebben al vele jaren ervaring in Leeuwarden, Sneek en omgeving en we zullen onze krachten bundelen om al jouw vragen met betrekking tot wonen te beantwoorden.

Verkoop en aankoop

Onze makelaars en aankoopcoaches helpen je graag op het gebied van de verkoop én aankoop van een woning. Heb je vragen waar onze experts alles over weten? Wij helpen je graag! Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Waardebepaling

Voor een gratis waardebepaling van jouw huis, komen we geheel vrijblijvend een keer langs. Daarbij ontvang je van ons een goede indicatie van de waarde van jouw woning. De waarde wordt onder meer vastgesteld op basis van:

 

  • Referentiepanden bij jou in de buurt (te koop en onlangs verkocht)
  • Gegevens uit het kadaster
  • Uitgebreide beoordeling van jouw woning ter plaatse
  • Onze ruime ervaring in de regio
  • Ervaring met waardebepalingen in Leeuwarden, Sneek en omgeving

 

Op basis van onze ervaring kunnen we een goede indicatie afgeven van de marktwaarde van jouw woning. Het blijft natuurlijk altijd een indicatie, want ook vraag en aanbod spelen een grote rol. Daarbij is het een waardebepaling en geen taxatie. Heb je een woning die enorm afwijkt van de andere nabije woningen? Dan kan het zo zijn dat we iets meer tijd nodig hebben om onderzoek te doen, nadat we je woning beoordeeld hebben. In dat geval ontvang je van ons binnen een paar dagen alsnog een goed onderbouwde waardebepaling.

Gegevens opvragen bij Kadaster

Vooraf doen we altijd grondig onderzoek naar de situatie rondom jouw woning. Dit doen we door diverse gegevens op te vragen bij het Kadaster, zoals bijvoorbeeld: 

 

  • Wie is de eigenaar van de woning;
  • Het perceeloppervlakte en bijzonderheden, zoals mogelijk erfpacht, recht van overpad en overige belendingen;
  • Wat hoort er allemaal bij de woning.

Beoordeling van jouw woning

Natuurlijk vergelijken we jouw huis met andere woningen om de waarde vast te kunnen stellen. Maar het is minstens zo belangrijk om goed naar jouw eigen woning te kijken. Hoe is de ligging? Wat is de staat van onderhoud? Wel of geen aanbouw? Wat is de leeftijd van de keuken en de badkamer? Zijn er nog overige extra’s? Dit zijn allemaal zaken die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de waarde van een woning. Neem gerust contact met ons op!

Hypotheekadvies

Op het gebied van hypotheken hebben we onze krachten gebundeld met Hypotheek Visie. Zij geven jou passend en verantwoord financieel advies. Neem gerust een kijkje op de website van Hypotheek Visie of neem contact met ons op.

Duurzaamheid

Het energielabel helpt je om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Als je je huis gaat verkopen of (opnieuw) verhuren moet je een geldig geregistreerd energielabel hebben. EPW inspecties helpt je hier graag bij.

Verbouwing en verkoopstyling

We geven je tips over hoe de waarde van je woning kan stijgen door middel van een verbouwing. Ook geven we je met een eigen verkoopstyliste in dienst graag advies over de presentatie van je woning.