fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Creëer dé Ibiza stijl in eigen huis

Op zoek naar een stijl die rust en vrijheid uitstraalt? Dan past de Ibiza stijl perfect bij jou! Alleen bestaat er een grote kans dat jij niet in een Ibiza-waardige villa of een strandhuisje aan de oceaan woont… Toch kan je de Ibiza stijl perfect bij jou thuis toepassen. Benieuwd hoe? Wij vertellen hoe je jouw interieur omtovert tot een waar Ibiza paradijs!

Wit als basis

Voor een relaxte Ibiza stijl, kan je het beste wit als basiskleur gebruiken. Op Ibiza bestaan de woningen vaak uit typische binnen- en buitenmuren gemaakt van leem of met een leemafwerking. Ondanks de witte kleur geeft dit de woning een zachte en natuurlijke uitstraling. Thuis creëer je ditzelfde effect door de muren af te werken met witte leemstuc of leemverf. Door dit te combineren met houten accenten en natuurlijke materialen, krijg je direct een ontspannen gevoel. Kleur doet het ook prima binnen deze stijl, maar dan terugkomend in accessoires. Houd de muren, het plafond en de vloer licht.

Laat de zon schijnen, ook binnen

De zon draait overuren op het Spaanse eiland en schijnt ruim 300 dagen per jaar. Daardoor is binnen de Ibiza stijl vaak een licht interieur terug te vinden. Zorg er dus voor dat er veel daglicht naar binnen kan schijnen. Door planten te gebruiken kan je schaduwplekken creëren. Ideaal! Want: daglicht is gratis én je wordt er vrolijk van. 

Sfeervol met houten plafonds

Houten plafonds met grove balken zijn typerend voor huizen op Ibiza. Dit zorgt voor een stoer karakter maar ook voor een warme sfeer. Natuurlijk is niet iedere woning gezegend met een prachtig balkenplafond. Ornamenten zijn daarom ook een prima alternatief om een Ibiza-look plafond te creëren.

Natuurlijke materialen zijn een pré

Natuurlijke materialen kalmeren je zintuigen en laten je dicht bij de natuur voelen. Een rotan stoel, rieten manden, een wollen vloerkleed, linnen raambekleding en bamboe zijn materialen die perfect passen bij de basiskleur wit. Ook vintage meubels kunnen perfect matchen bij een Ibiza interieur. En hoe leuk is het om jouw eigen vondsten uit de natuur toe te voegen? Denk aan mooie schelpen van het strand of een grove tak uit het bos.

Minimalistisch, maar wél met een statement

De Ibiza stijl is minimalistisch. Hoe dit komt? De architectuur van de huizen op Ibiza is al zo mooi, dat het nog weinig nodig heeft om af te maken. Wel zie je echte eyecatchers terugkomen binnen de interieurstijl, zoals opvallende kunst of een iconische stoel. Alles natuurlijk wél in een typische natuurlijke stijl.

Kleurrijke accessoires

De basiskleur binnen deze stijl is wit en de materiaalkeuze is vaak minimalistisch. Dit geeft de perfecte gelegenheid om kleurrijke accessoires toe te voegen, want die vind je genoeg op het eiland! Denk aan een gekleurd vloerkleed, beschilderde aardewerken potten en kussens met vrolijke printjes en fransjes.

De Ibiza stijl: een zonnige stijl die rust en vrijheid ademt. Klinkt heerlijk toch? En ook nog eens in een handomdraai toe te passen in jouw woning. Maar: je kan deze stijl ook prima buitenshuis toepassen. Benieuwd hoe je een bohemian tuin creëert? Dat lees je hier!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars