fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Maak je huis lente-proof met deze tips!

De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huis lente-proof te maken met deze tips. Merk jij al dat je last hebt van voorjaarskriebels? Je kunt de lente alvast verwelkomen door een grote voorjaarsschoonmaak te beginnen. Ook is het leuk om in de voorjaarsvakantie een bezoekje aan het tuincentrum te plannen. 

 

Bekijk hier ons actuele woningaanbod

Hoe pak je de woonkamer aan?

Je kunt heel makkelijk je winterse kussenhoezen van de bank verwisselen door linnen en katoenen hoezen met leuke printjes. Ook de kleedjes en plaids kunnen opgeborgen worden of je kunt ze in een leuke mand doen. Ook kun je je wintergarderobe omwisselen voor de leuke zomerse items in je kast.

 

Ruil de donkere kleuren om voor lichtere items. Vazen kun je in huis halen waar je leuke lentetakken in kunt doen. Ook kun je lekkere geurkaarzen neerzetten die bloemig en fris ruiken.

Ook lente in je slaapkamer?

Je kunt heel makkelijk je winterse kussenhoezen van de bank verwisselen door linnen en katoenen hoezen met leuke printjes. Ook de kleedjes en plaids kunnen opgeborgen worden of je kunt ze in een leuke mand doen. Ook kun je je wintergarderobe omwisselen voor de leuke zomerse items in je kast. Ruil de donkere kleuren om voor lichtere items. Vazen kun je in huis halen waar je leuke lentetakken in kunt doen. Ook kun je lekkere geurkaarsen neerzetten die bloemig en fris ruiken.

Wat kun je met wanddecoratie doen?

Als je je wanddecoratie verandert, heb je meteen een heel ander effect in huis. Als je een aantal grote lijsten in huis hebt, kun je heel gemakkelijk de posters wisselen. Kies voor een leuke lenteprint met bijvoorbeeld bloemen.

Haal jij groen in huis?

Mensen die een tuin hebben gaan vaak bij de eerste zonnestralen naar buiten om hun groene vingers te laten wapperen. Een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie: ga naar een tuincentrum. Je kunt hier ook gelijk een mooie groene kamerplant uitzoeken of een grote vaas met mooie bloesemtakken.

Wat zijn geschikte voorjaarsbloeiers voor in huis?

Een aantal voorjaarbloeiers die leuk in je huis zullen staan:

 

  • Narcissen
  • Krokussen
  • Blauwe druif
  • Hyacinten

 

Narcissen zijn bijna onlosmakelijk verbonden met de lente, maar van deze bloemen kun je zelfs al eerder genieten. Zet de mand of bloempot op een lichte plek en je hebt al na twee weken mooie gele bloemen. Zet ze het liefst op een koele plek, dan kun je er het langst van genieten. Krokussen doen het goed op bijna alle plekken in huis, maar ook buitenshuis. De blauwe druif staat voor vrolijkheid. Blauwe druifjes doen het goed in een bloempot maar ook in de volle grond. Binnenshuis zul je er het meest plezier van hebben. Hyacinten zijn perfect als je naast kleur ook een heerlijke geur wilt binnenhalen. Hyacinten staan graag in de halfschaduw.

 

Op deze pagina kun je tips vinden voor het tuinonderhoud in het voorjaar. Heb jij nog dingen in huis die je graag in het voorjaar doet? Laat het ons weten!

Meer wooninspiratie bekijken:

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars