fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Dit zijn dé woontrends van 2022

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarom zetten we graag dé woontrends van 2022 voor je op een rijtje! Opvallend is dat de kleur- en woontrends helemaal terug gaan naar de natuur en elkaar goed aanvullen. De volgende zeven trends verwachten we dit jaar te zien.

Woontrend van 2022
Woontrend in 2022
Woontrends 2022, retro en recycling

Wat zijn de kleurtrends van 2022?

In het rijtje van dé woontrends van 2022 is de kleurtrend van het komende jaar niet weg te denken. Kleur in je interieur is namelijk erg belangrijk én het maakt het eigen en persoonlijk. Kleuren kunnen ruimtes verkleinen of er voor zorgen dat ze net groter en lichter lijken. Natuurlijke kleuren zullen ook in 2022 een grote rol spelen in je interieur. Histor heeft de kleur Olive Spring uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. Ook Flexa kiest voor een natuurlijke kleur, Bright Skies. Ook met deze tint in je interieur haal je de natuur naar binnen. Uiteraard mag oranje ook niet ontbreken als nieuwe trendkleur. Hierover lees je meer over oranje als nieuwe trendkleur.

Woontrend 2022: combineer de Japanse stijl met Scandinavische elementen

Deze combinatie wordt Wabi Sabi genoemd en je creëert hiermee zen in je huis. Het straalt eenvoud, rust en stilte uit. Je gaat terug naar de basis en je laat natuurlijke materialen zoals hout en steen terugkomen in je interieur. Ook kies je voor asymmetrische patronen en bruin-en grijstinten, een mix van licht en donker.

Een woontrend in 2022: retro en recycling

De 70’s stijl is in de modewereld al echt een trend. In 2022 zal deze stijl ook in de interieurbranche veel te zien zijn. Retro meubels en warme neutrale kleuren zullen elk interieur opvrolijken! De trend recycling en upcycling was al bekend bij de meesten van ons. Ga eens naar de kringloop of de vlooienmarkt bij jou in de buurt. Geef meubels en voorwerpen een tweede leven en kies voor duurzaamheid: een volgende woontrend. Deze tweedehands meubels kun je bijvoorbeeld gebruiken voor jouw succesvolle mancave.

Duurzame materialen als woontrend in 2022

In 2022 zal deze trend ook gaan toenemen. Het bewustzijn van natuurlijke en organische materialen is wat we steeds meer zullen gaan integreren. Denk aan materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan. Ook organische vormen en zachte materialen zullen steeds meer terug te zien zijn. Dit om een gevoel van veiligheid in de omgeving te creëren. Denk aan hoogpolige tapijten en meubels met teddystof.

 

Woontrends van 2022
De woontrends van 2022
Woontrends 2022 bij Duinstra Melis

Vormen in huis in 2022

De organische materialen zullen ook doorgevoerd worden in vormen. Wat we steeds vaker zien zijn ronde, organische vormen in meubels en accessoires. Dit was in 2021 al een trend, maar dit zal in 2022 pas écht de overhand hebben. Denk aan:

 

  • Organische vazen;
  • Ronde bijzettafel of eettafel;
  • Rond vloerkleed;
  • Organische spiegels.

Gebruikmaken van slimme meubels dit jaar

Meubels die aangepast worden aan de wensen van de consument is ook een opkomende trend. Slimme meubels kunnen bestaan uit meerdere functies. Banken met meerdere hoekzitplekken om verschillende ruimtes te creëren of bijzettafeltjes met extra functies. Deze slimme meubels zorgen ervoor dat een woning zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden én weinig ruimte eist.

Vloerpatronen als trend

Het is bij iedereen van ons wel bekend dat de visgraatvloeren in 2021 een absolute woontrend was, deze zien we in bijna elk interieur terugkomen. Naast de visgraatvloer zullen er in 2022 nog andere vloeren met geometrische patronen terug te zien zijn. De vloeren stralen karakter en kwaliteit uit in combinatie met moderne elementen.

Meer wooninspiratie? Ga naar ons overzicht.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars