fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Een eyecatcher in huis: zó style jij die lege hoek of wand

Een grote groene plant, vintage vloerkleed of felgekleurde wand. Het zijn allemaal prachtige eyecatchers die je woning meer uitstraling geven. Maar het is best lastig om de juiste ‘eyecatcher’ te vinden. Wij helpen je op weg. Zó style jij die lege hoek of witte wand in jouw woning!

Eyecatchers?

Het woord verklapt het al want een eyecatchers is een écht focuspunt in je interieur. Er valt niet om heen te kijken en dat maakt een eyecatcher juist zo belangrijk. Dit klinkt spannend maar dit focuspunt zorgt voor meer balans in je woning. Een eyecatcher geeft iedere ruimte iets eigens én creëert sfeer.

Stijlen

Kijk eens rond in je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Zie je hier lege plekken die wat meer aandacht verdienen? Dát zijn de plekken die een eyecatcher kunnen gebruiken. En of de eyecatcher in jouw interieur nou groot of klein is, één ding is zeker: het moet opvallen! Dit kan qua kleur, qua vorm of qua materiaal.

Mogelijke eyecatchers
Bloemen en planten

Eyecatchers die bij vrijwel iedere woonstijl passen zijn bloemen en planten. Van grote groene planten in de woonkamer tot droogbloemen in je entree. Om een echt statement te maken combineer je de bloemen en planten met een gave pot of vaas.

Lampen

Een andere échte eyecatcher zijn lampen. Voor elke woonstijl zijn wel bijzondere, opvallende lampen te vinden. Zo zal een kroonluchter misschien typerend zijn voor een oudere, jaren 30 woning, maar méér opvallen binnen een modern interieur. En zo kun je ook een robuuste vloerlamp juist weer goed combineren met een klassiek interieur.

Vloerkleden

Ze zijn niet alleen zacht, knus en maken een ruimte gezelliger. Vloerkleden geven een ruimte ook nét dat beetje extra. Ze passen vooral goed in de woonkamer of slaapkamer. Artistieke vloerkleden, retro vloerkleden of een vintage vloerkleed als eyecatcher zullen zorgen voor een WOW-effect.

Spiegels

Wanneer je een spiegel ziet heb je toch vaak de neiging om erin te kijken. En dat maakt een spiegel zo leuk. Zowel in een hal, badkamer, slaapkamer of woonkamer: een spiegel op een pootje, hangend aan de wand of leunend tegen de muur. Het maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn: ze zullen én mogen opvallen in jouw interieur.

Kleuren en prints

Een eyecatcher kan opvallen door de grootte, maar ook door een bepaalde kleur of print. Denk hierbij vooral aan een felgekleurd meubel zoals een rode bank in een rustig interieur, een bloemetjesgordijn of een bepaald schilderij op de wand. Ook printjes werken goed als eyecatchers: vinyl vloer of een behang met bloemenmotief. Deze felle kleuren en opvallende printjes zorgen voor meer evenwicht én een gelukkig gevoel, mits dit bij je past natuurlijk.

Kijk bij het uitzoeken van een eyecatcher vooral naar wat je zelf mooi én passend vindt in jouw woning. En wees niet te bang: een kleur of schilderij op de muur is er zo weer af en veel items kun je retourneren. Door te proberen krijg je vaak grootste effecten!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars