fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Time to relax: de Bohemian tuin

Hoe fijn is het om een vakantiegevoel in eigen tuin te hebben? Dit kan perfect door de Bohemian tuin te creëren. Deze stijl ademt één en al Ibiza en is eigenlijk een levensstijl waar het draait om vrijheid. Naast dat de Bohemian stijl veel binnenshuis wordt toegepast, kan dit ook prima in de tuin. Zo ervaar jij thuis een vakantiegevoel én kom je helemaal tot rust in eigen tuin. Benieuwd hoe je dit realiseert? Go with the flow en volg onze Boho-tips hieronder op.

Chillen in de zithoek

De zithoek is een belangrijke spot binnen de Bohemian tuin. Want, bij tot rust komen hoort natuurlijk ook dat je heerlijk kan zitten! Een grote loungebank is een must. Er zijn genoeg winkels waar je deze kant en klaar kan kopen. Ben je een beetje handig? Hoe leuk is het dan om zelf een loungebank te maken van steigerhout of pallets? Gebruik grote, zachte kussens als basis en pimp het met hippe sierkussentjes en kleedjes. Ook rotan stoelen doen het goed binnen deze stijl. Om het zitgemak te vergroten kan je een dierenvachtje op de stoel leggen. Dan zit je goed én het staat ook nog eens leuk.

 

 

 

 

Light it up

Goede verlichting zorgt ervoor dat jij tot in de late avonduurtjes kan genieten van jouw tuin. Heerlijk na een lange werkdag met het weekend in het vooruitzicht. Naast de functionaliteit, is ook de sfeer van de verlichting belangrijk binnen deze stijl. Ga voor een lichtsnoer met lampjes en hang deze diagonaal door de tuin. Ook lampionnetjes en lantaarns zijn echte eyecatchers. Vaak geven ze ietwat zachte verlichting, wat zorgt voor een knusse sfeer. Er zijn ook veel lampen verkrijgbaar die werken op zonne-energie. Niet alleen gezellig, maar ook nog eens duurzaam dus.

Haal binnen naar buiten

Door een kleurrijk vloerkleed onder jouw loungehoek neer te leggen, creëer je een echt woonkamergevoel. We horen je denken: “Maar vloerkleden zijn toch helemaal niet bestemd voor buiten?” Dat klopt, maar er zijn ook speciale tuinvloerkleden! Deze zijn bestendig tegen verschillende weersomstandigen. Daarnaast kun je ook gordijnen in jouw tuin hangen voor een dromerige sfeer. Door witte, lichtdoorlatende gordijnen in jouw tuin op te hangen, wordt het erg knus. Zorg wel dat je de gordijnen opbergt bij slecht weer om beschadiging te voorkomen.

Flower power

Bloemen en planten horen zeker thuis in een Bohemian tuin. Er zijn een aantal planten die goed passen bij de Ibiza stijl. Denk aan cactussen, die ook nog eens gemakkelijk in onderhoud zijn. Wissel grote potten en kleine potten met elkaar af. Palmbomen en palmplanten dragen bij aan een heerlijke, exotische sfeer in jouw tuin. Plaats ze in kleurrijke plantenbakken, gevlochten manden of juist op een krukje.

Relaxen in een hangmat

Een hangmat of hangstoel zie je vrijwel altijd terug in een Bohemian tuin. Natuurlijk kan je ook prima op een ligbedje relaxen, maar een hangmat geeft toch nét dat speelse karakter wat jouw tuin helemaal afmaakt.

Helemaal niet ingewikkeld met macramé

Deze populaire techniek past perfect thuis binnen de Bohemian stijl. De handgemaakte werken zijn momenteel erg populair. Je vindt ze dus terug in veel winkels. Ben je creatief? Op internet staan veel tutorials waarbij je zelf de knooptechnieken kan leren. Een macrame hanger staat erg leuk aan de schutting. Of hang kleine plantjes op in een macrame geknoopte plantenhanger.

Easy peasy, toch? Een Bohemian tuin creëren hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met een paar kleine aanpassingen, kan je al een groot verschil maken. De Bohemian stijl is zeker de zonnigste van alle woon- en tuinstijlen. Zo staat jou een heerlijke, relaxte tijd te wachten waarbij je écht kan genieten van jouw tuin.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars