fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

Sinterklaas is alweer een tijdje in het land. Aankomende zondag is het alweer zover, want dan is het éindelijk pakjesavond! Het vooruitzicht op een avond lachen om de meest hilarische gedichten zorgt op voorhand bij velen voor een aangenaam en prettig gevoel. Ook mogen de pepernoten, marsepein én cadeautjes natuurlijk niet ontbreken. In deze wooninspiratie lees je hoe je met een paar eenvoudige voorwerpen ook je woning kan voorzien van leuke Sinterklaas decoratie.

Oost west, thuis best

Wij hebben een simpele manier gevonden hoe je ook jóuw woning gemakkelijk ‘Sinterklaas-proof’ maakt. Je hebt niet veel nodig, deze Sinterklaas huisjes heb jij voor een paar euro thuis op het raam! En daarbij heb je ook nog eens een gezellige knutselmiddag.

 

Wat heb je nodig?

  • Statisch doorzichtig raamfolie (Action)
  • Voorbeeld huisjes (Google of zelf tekenen)
  • Snijmat en een stanleymesje
  • Schaar
  • Schilderstape (Action)
  • Liniaal

Stap 1

Google naar voorbeeldhuisjes of teken ze zelf. Print de voorbeeldhuisjes uit in een formaat hoe jij het graag wil. Onze voorbeelden zijn op A3-formaat geprint.

Stap 2

Pak de snijmat en leg het voorbeeldhuisje hierop. Knip een stuk statisch doorzichtig raamfolie uit en leg het over het voorbeeldpapier. Plak het raamfolie met schilderstape op het voorbeeldpapier, zodat het folie niet verschuift als je begint met snijden of knippen.

Stap 3

Begin met het uitsnijden van de ramen en deuren. Je kan eventueel een liniaal gebruiken, zodat je snijwerk extra netjes wordt.

Stap 4

Als het snijwerk klaar is begin je met het uitknippen van de buitenkant van de huisjes. Doordat het folie op het voorbeeldpapier geplakt is, kun je gemakkelijk de voorbeeldlijnen gebruiken tijdens het knippen.

Stap 5

Is het raamfolie helemaal uitgeknipt? Dan kan je het voorbeeldpapier verwijderen. Haal voorzichtig de gladde beschermfolie van het raamfolie af én ‘plak’ ze op een plek naar wens op het raam. Omdat het statisch raamfolie is, kan je het zo vaak verplaatsen als je wil, totdat je tevreden bent!

Extra

Als extra decoratie zou je er nog een Sinterklaas, pieten, sterren of een maan bij kunnen maken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde, maar omdat deze voorwerpen van kleiner zijn kun je deze kun je het beste helemaal uitknippen. Dus, pak er een handje pepernoten bij en maak er een gezellig knutselweekend van!

 

Op zoek naar nog meer DIY’s voor thuis? Lees dan ook onze wooninspiratie over het maken van gedraaide kaarsen of je bestaande keuken opknappen met een klein budget. Én vergeet natuurlijk niet je creaties met ons te delen op onze socials. Wij zijn benieuwd!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars