fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Dé trendy kamerplanten van 2020

Eindelijk: de lente komt er alweer bijna aan. Langer licht, hogere temperaturen, tuinen in bloei en dus hét perfecte moment om weer groen in je woning te halen. Niet alleen voor extra sfeer, maar ook voor je gezondheid. Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Dit zorgt voor meer zuurstof in een kamer. En… Mocht jij overwegen jouw woning te verkopen – of zet je hem zelf gewoon graag op de foto – doet groen het ook nog eens enorm goed voor de camera. Win-win dus! Maak nu kennis met dé 10 trendy kamerplanten van 2020.

1. De Paradijsvogelplant

Met zijn sierlijke, grote bladeren is de Strelitzia een echte eyecatcher in huis. Dat hij ook wel de Paradijsvogelplant wordt genoemd, komt door de bijzondere bloem die de Strelitzia kan krijgen. Deze lijkt namelijk erg op een kleurrijke paradijsvogel. Perfect voor een echte jungle look.

2. De Stippenplant

Deze plant is een klein kunstwerk voor het oog. Het is dat ook niet raar dat de Stippenplant een trend is op Instagram. Wanneer de plant genoeg licht krijgt, ontstaan er door een natuurlijk proces kleine stipjes op de bladeren. Helemaal hip, toch?

3. De vetplant met de vele bijnamen

De Senecio Rowleyanus heeft door zijn opvallende uiterlijk vele bijnamen. Zo wordt hij ook wel de Erwtenplant genoemd, doordat de kleine bolle blaadjes op erwten lijken. Bij veel mensen is deze hippe plant ook wel bekend als de parelsnoerplant.

4. De tropische Kentia palm

Deze bijzondere plant komt regelrecht van de parelwitte stranden met azuurblauwe zee. Ten oosten van Australië ligt het Lord Howe eiland, waar deze palm als enige nog in de natuur voorkomt. Tot op de dag van vandaag komen de zaadjes van deze plant hier vandaan. En dat terwijl je hem tegenwoordig ‘gewoon’ bij veel tuincentra kunt shoppen.

5. De Calathea

Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere plant, is de Calathea een goede keuze. Hij heeft namelijk een unieke eigenschap. In de nacht sluit de Calathea zijn bladeren, om ze vervolgens bij zonlicht weer te openen. Dit kan zorgen voor een zacht, ruisend geluid. Dé reden dat dit pareltje ook wel ‘the living plant’ wordt genoemd.

6. De Monstera

In Nederland is deze grote jongen ook wel bekend als ‘de gatenplant’. Met zijn grote, groene bladeren is de Monstera een perfecte luchtzuiveraar. Op de bladeren zitten namelijk kleine huidmondjes die CO2 kunnen innemen en dit weer als zuurstof uitstoten. Hoe groter het blad, hoe meer zuurstof.

7. De ‘studentenplant’

De Sanseveria behoort tot de gemakkelijke kamerplanten. Je hoeft niet continu op te letten of de Sanseveria wel genoeg water krijgt. De plant overlijdt namelijk alleen doordat je te veel water geeft. Hierdoor is de Sanseveria dan ook uitgeroepen tot studentenplant van het jaar.

8. De Aloë Vera

Deze plant wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Hij bestaat voor zo’n 99% uit water. Het overige gedeelte zit vol effectieve stofjes. Denk aan vitamines, mineralen, suikers en enzymen. Aloë Vera is niet alleen gezellig in huis. De plant wordt ook al jaren gebruikt als medisch hulpmiddel. Zo stimuleert de gel van de Aloë Vera plant o.a. de genezing van wondjes.

9. De Zamioculas

Deze plant heeft een bijzonder uiterlijk wat wel iets wegheeft van een verentooi. Door zijn dikke stengels neemt de plant vocht en voedingsstoffen op waardoor hij een groot uithoudingsvermogen heeft. Dit maakt hem gemakkelijk in verzorging

10. De Olifantsoor

De Alocasia Odora is één van de populairste kamerplanten van dit moment. De jungle-look plant wordt ook wel De Olifantsoor genoemd door zijn bladeren die enorm kunnen worden. In tropische regenwouden, waar de Alocasia Odora in de natuur groeit, worden de bladeren ook wel gebruikt om onder te schuilen.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars