fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Het wordt steeds eerder donker, de temperaturen dalen en de hoeveelheid bladeren die zich op de grond verzamelen wordt steeds groter. Je hebt het vast al gemerkt, maar de herfst is officieel begonnen. Naast dat wij zelf een groot voorstander zijn van de zonnige dagen en de warme zomeravonden, vinden wij het ook heerlijk om tijdens de donkere dagen tijd door te brengen in onze eigen sfeervolle en knusse woning. In deze wooninspiratie zetten wij dé interieur tips van 2021 voor je op een rijtje. Tijd om jouw woning herfst-proof te maken!

 

Bekijk hier ons actuele woningaanbod

Sfeervol en knus

Geurige thee, warme chocolademelk, een pruttelende stoofpot op het vuur en gezellig wat kaarsjes aan… In de herfst mag je interieur weer sfeervol en knus zijn. Waar in de lente en zomer vaak gebruik wordt gemaakt van lichte en frisse kleuren, vraagt de herfst juist om warmte en gezelligheid. En wat is er nou huiselijker dan zachte plaids, leuke kussens en een mooi vloerkleed. Precies. Het staat niet alleen leuk in je interieur, maar het helpt je ook om lekker warm te blijven terwijl de regen tegen de ramen klettert.

Geuren

Ik had het net al even over geurige thee, maar een hele fijne én goedkope tip: creëer een aangename geur in huis. Geurkaarsen of wax-melts zijn hier de perfecte oplossing voor. Met warme geuren creëer je direct een herfstgevoel én doormiddel van geurkaarsen maak je het ook nog eens extra gezellig in huis. Ik ben zelf helemaal fan van de appel- en kaneelkaarsen. Je kunt natuurlijk ook voor gewone kaarsen kiezen, maar ga dan wel voor de warme kleuren zodat je de gezellige sfeer behoud. Bijvoorbeeld: rood, donkeroranje, bruin of goud!

Kleuren

We zijn nog altijd veel thuis, en zeker in de koudere maanden is het fijn om met kleur de warmte en sfeer in huis te laten. Deze herfst zie je veel (roest)bruin/oranje, groen, blauw en okergeel terugkomen. Dus, tijd om de muren te voorzien van een nieuw likje verf. Nu begrijpen we natuurlijk dat je niet élk seizoen van kleur op je muren kunt veranderen, maar denk ook eens aan accessoires. Een leuk schilderij, posters, vaasjes, (droog)bloemen en kaarsen doen al heel veel met de sfeer in huis. Herfstdecoratie is ook een goede optie, zoals dennenappels, eikeltjes, pompoenen of herfstbladeren. Deze kun je decoreren in een glazen box of een mooie pot. Raak jij al geïnspireerd?

Verlichting

Naast geuren, kleuren en accessoires is verlichting ook belangrijk om de gezelligheid in huis een upgrade te geven. Kaarsen zijn natuurlijk altijd leuk en zorgen voor een gezellige sfeer, maar daarnaast is het ook een goede tip om sfeerverlichting aan te schaffen. Blauw en koel licht wil je vermijden, maar geel licht doet een hoop in sfeer. Dus, ga er dit weekend nog even op uit en ga op zoek naar sfeervolle verlichting en maak jouw huis weer helemaal herfst-proof!

Wat doe jij om jouw huis herfst-klaar te maken? Deel het met ons en laat je reactie hieronder achter!

 

Verhuisplannen? Vraag geheel vrijblijvend een waardebepaling aan van jouw woning in Leeuwarden, Sneek of omgeving.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars