fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Wat zeggen deze 10 kleuren over jouw interieur?

Kleur laat jouw interieur leven: het bepaalt de sfeer en de uitstraling. Bovendien kunnen kleuren objecten accentueren maar ook laten wegvallen én zelfs gevoelens opwekken. Kleur speelt dus best een grote rol binnen een interieur. Maar: wat betekenen de kleuren en hoe pas je ze toe? Wij vertellen in ‘kleuren en geuren’ waar de 10 kleuren voor staan en welke effecten ze hebben.

1| Rood

Rood is de kleur van passie, energie, vuur en levenskracht. Het geeft de ruimte een warme en intieme sfeer. Let er wel op dat je een rode kleur met mate gebruikt. Het is namelijk een pittige en activerende kleur wat nervositeit en vermoeidheid kan opwekken.

2| Oranje

Oranje geeft positieve gevoelens: wie wil dat nou niet? Daarnaast geeft de kleur ook een warme, open en gezellige sfeer. Oranje staat symbool voor spiritualiteit en kan in iedere ruimte toegepast worden. Net als rood is ook oranje een overheersende kleur, die je beter met mate kan gebruiken.

3| Geel

De zon is geel én daar wordt iedereen blij van! Geel staat dan ook voor vrolijk, zonnig, sprankelend en geeft letterlijk energie. Het is een stimulerende kleur die zich perfect dient om donkere ruimtes op te vrolijken. Daglicht wat naar binnen valt wordt door geel gereflecteerd. Het is een perfecte kleur voor de entree, een kinderkamer of een donkere ruimte.

4| Groen

Bij de kleur groen denken we aan de natuur en het buitenleven. Het heeft een ontspannende werking en geeft nieuwe kracht en energie. Daarnaast staat groen voor harmonie en evenwicht en is hierdoor geschikt voor iedere ruimte. Tip: combineer verschillende groentinten voor een harmonieuze uitstraling.

5| Blauw

De golvende zee en een strakblauwe lucht, het gevoel van vrijheid. De koele kleur maakt de geest helder en in balans. Doordat blauw staat voor inspiratie en intuïtie is het een perfecte kleur voor een werkkamer of de slaapkamer. Net als groen zijn ook blauwtinten prima te combineren. Wist je dat meerdere tinten in een ruimte meer balans geven dan één kleur? Combineer er dus op los!

6| Paars

Een paarse kleur is ideaal voor een studieruimte. Het straalt namelijk inspiratie en spiritualiteit uit. Deze kleur past perfect bij natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe, deze combinatie zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

7| Roze

Roze is een zachte, zoete en lieve kleur wat staat voor verbondenheid. De kleur staat voor kalmte en verzoening en wordt veel gebruikt in meisjeskamers, maar is daarnaast ook perfect voor andere ruimtes. Wat dacht je van een mooie oudroze kleur in de woonkamer?

8| Zwart

Zwart is zakelijk, strak, stoer en donker. Het neemt letterlijk het licht weg. Er wordt dus bijna nooit alleen maar zwart gebruikt maar vaak in combinatie met een andere kleur. Zwart dient zich daarom perfect als accentkleur om een stoer karakter te creëren.

9| Taupe

Aardetinten zoals taupe, bruin, naturel en crème vormen een basis voor een natuurlijke en warme sfeer. Deze kleuren zorgen voor een behaaglijke uitstraling én zijn perfect te combineren met de wat fellere kleuren.

10| Wit

Wit staat voor puurheid en waarheid. Wit is kalm, fris en bevorderlijk voor de creativiteit. Daarnaast is het een lichte kleur wat de ruimte groter doet lijken. Wit is een perfecte basiskleur en een goede kleur voor de kleinere ruimtes zoals een toilet of badkamer.

Kleur maakt of breekt een interieur. Het is daarom belangrijk om kleuren zorgvuldig te kiezen. Natuurlijk komt hier ook persoonlijke smaak bij kijken. Ben jij toe aan een nieuwe kleur op de wand? Lees hier hoe je te werk gaat bij het schilderen van een muur.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars