fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Vloer: Welke past bij jou?

De vloer is één van de belangrijkste dingen in huis. De keuze van een vloer is vaak heel persoonlijk. Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met verschillende factoren. Wanneer je al een idee hebt bij de inrichting, is het natuurlijk ook belangrijk dat de vloer bij jouw interieur past! Wij vertellen je alles over de verschillende soorten vloeren én welke vloer het beste bij jouw interieur en leefstijl past. Ga voordat je een vloer komt de volgende punten bij langs:

vloer interieur
vloer

1. Voor welke ruimte is de vloer?

Welk materiaal gebruikt wordt is afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Bij een slaapkamer heeft moet een vloer aan andere eisen voldoende dan een vloer in de hal! Komt de vloer bijvoorbeeld in de keuken te liggen, dan wil je deze goed schoon kunnen houden. Komt de vloer in de woonkamer, dan is het belangrijk dat deze tegen een stootje kan.

 

Ook moet je letten op de belastbaarheid van de vloer en de kwaliteit van de toplaag. In een woonkamer wordt doorgaans vaker gelopen dan in een slaapkamer. Voor een woonkamer met bijvoorbeeld kinderen en een huisdier, is een laminaatvloer van topkwaliteit erg geschikt. Deze zijn afgewerkt met een slijtvaste toplaag, zo dat ook de toplaag na een aantal keer schoonmaken, goed blijft zitten! Ook een pvc-vloer of houten vloer zijn hier geschikt voor.

2. Geluidsdicht

Houd ook rekening met hoe de vloer klinkt wanneer je er overheen loopt, voor jezelf maar ook voor je (boven)buren. Een laminaatvloer hoor je bijvoorbeeld meer dan een gelijmd pvc-vloer. Als je dit niet erg vindt dan heb je keuze uit alle vloeren! Wil je het loopgeluid laag houden, kies dan voor gelijmd pvc-vloer. Deze planken zijn zacht en dempen het geluid!

woonstijl
hond vloer

3. Vloerverwarming

Wil je van de radiatoren af en zit je te denken aan vloerverwarming? Bijna elke vloer is geschikt voor vloerverwarming, toch is de één meer geschikt dan de ander. Een pvc-vloer en hout zijn voor vloerverwarming de beste keus. Pvc isoleert niet zo goed als hout en zal dus méér warmte doorlaten. Hout is een zeer goede isolator. Dit is een nadeel én een voordeel. Bij vloerverwarming zal deze wat meer zijn best moeten doen. Maar wanneer het dan eenmaal warm is, geniet je er lekker lang van!

4. Vloerkleur

Ook de kleur van de vloer is erg belangrijk voor de uitstraling voor jouw woning! Lichtinval is hier erg belangrijk, want door bepaald daglicht kan je vloer weer heel anders lijken! Wordt er in de ruimte veel gebruik gemaakt van kunstlicht? Dan kun je kiezen voor een wat reflecterende lichte vloer. Het voordeel is dat deze de ruimte lichter zal maken.

5. Welke vloer bij welke stijl?

Last but not least. Vergeet ook zeker niet om te kijken of jouw vloer wel past bij je woonstijl! Mocht je dit lastig vinden, zoek dan inspiratie op internet. De vloer is namelijk de basis van het interieur! Hieronder een paar voorbeelden:

  • Natuurlijk: Wit, naturel, groen en fris. Een houten vloer of laminaat/pvc in houtdessin passen hier goed bij. Ook een betonlook vloer zou prima kunnen als je wat meer voor een natuurlijke, ruwe stijl wilt gaan.
  • Modern vintage: Heb je een mix van klassiek en modern in je woning? Houd je van authentiek én luxe? Hier past het beste een klassiek houten vloer bij. Deze zal de authentieke stijl versterken. Ook kun je deze combineren met een vintage vloerkleed. Wil je er een moderne twist aangeven? Ga dan voor een visgraatpatroon.
  • Industrieel: Bakstenen, beton én stalen accessoires. Gebruik bij deze stijl een gladde vloer, zoals pvc in betonlook, hout, laminaat óf misschien wel stoere tegels. Door de vloer glad te houden bewaar je de rust in je woning.
stjilen
interieur

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars