fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Grijs: Saai of sfeervol?

Grijs: een kleur die vaak geassocieerd wordt met saai en/of onopvallend. De termen “grijs muisje,” en het “grijze gebied” laten dan ook zien dat grijs een nietszeggende naam heeft gekregen. Maar: niets is minder waar als je het ons vraagt. Grijs is ontzettend stijlvol en kent veel verschillende vormen en functies. Bovenal is deze kleur eindeloos te combineren en kun je hem in eigenlijk ieder interieur wel een plekje geven. Lees – en kijk – dus vooral verder om te zien waar grijs goed voor is.

Ontelbaar aantal tinten

grijs
grijs

Grijs is er in allerlei verschillende soorten en tinten. Zo heb je lichtgrijs, donkergrijs, truffelgrijs, antracietgrijs, taupegrijs, zeegrijs, olifantsgrijs en alles wat hier tussenin zit. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere soort/tint geeft een andere sfeer. Toch zijn al deze verschillende soorten heel geschikt om met elkaar te combineren. Verf al jouw wanden in één ruimte bijvoorbeeld in een kleur of kleursoort. Kleed vervolgens de rest van de kamer aan met mooie (grijze) accessoires in verschillende materialen. Zo creëer je diepte en maak je een geheel van de ruimte.

Grijs kleed aan

Kies je voor volledig witte muren? Dan voelt de ruimte soms klinisch en kaal aan. Om dit tegen te gaan, biedt een kleur zoals bijvoorbeeld grijs dé uitkomst. Hiermee kleed je de ruimte veel meer aan, terwijl het alsnog neutraal en allesbehalve schreeuwerig is. Voeg er nog een aantal leuke accessoires aan toe, en geniet al snel van een sfeervolle kamer. Hier hoef je dus helemaal niet een styling-goeroe voor te zijn.

grijs

Industrieel, scandinavisch of landelijk: grijs is gaaf

Grijs kun je op tig manieren gebruiken. Hierdoor is het uitermate geschikt om in de verschillende interieurstijlen te realiseren. Zo is een touch-of-grey perfect voor het steeds hipper wordende scandinavische interieur. Hierin zie je vooral veel lichte, zachte kleuren en strakke lijnen. Maar je combineert grijs ook perfect met een industrieel interieur waarin je zwart, metaal en robuuste elementen veelal ziet. Naast stoer of minimalistisch, is grijs – mits je ‘m goed combineert natuurlijk, erg stijlvol en past het ook goed bij klassieke interieurs.

scandinavisch
grijs

Combinatie met kleur

Zoals toegelicht combineer je verschillende kleuren grijs heel goed met elkaar. Grijs is echter ook heel goed te gebruiken in combinatie met andere kleuren. Pak hierbij grijs als basiskleur en voeg hier een meer uitgesproken kleur aan toe. Andere kleuren worden veel sprekender wanneer je ze combineert met grijs. En… Er is eigenlijk geen kleur die er niet goed bij past. Haal dus al je leuke kussentjes, dekentjes, kleedjes en andere accessoires uit de kast (of uit de winkel…) en begin maar vast met stylen. Grijs zorgt voor een nuance waardoor ook verschillende kleuren beter bij elkaar zullen passen.

 

kleur
grijs

Diepte in de woning

kamer
diepte

Verf jij jouw wanden grijs? Dan creëer je veel diepte in een ruimte. Ga je voor een lichtgrijze variant? Dan zul je zien dat de kamer groter oogt. Maar ook een donkerdere tint kan bijvoorbeeld in de slaapkamer het bed beter doen uitkomen waardoor je hier ook meer diepgang creëert. Heb je een smalle lange kamer? Verf dan de twee kortste wanden iets donkerder waardoor de ruimte er vierkanter uit ziet.

Accessoires

Niet alleen kleuren springen in het oog achter een grijze achtergrond, dit telt ook voor accessoires. Een ultieme combinatie is grijs met hout en bijvoorbeeld rotan. Hout heeft uit zichzelf al een warm karakter. Door de combinatie wordt dit nóg krachtiger en krijgt het een rijkere uitstraling. Ga dus voor een mooi houten blok, houten schilderijlijsten of zelfs houten meubelen. Maar ook grijze accessoires doen het goed. Denk hierbij aan vachtjes, kussentjes en kleedjes. Ga je voor een stijvol geheel? Kies dan voor items van koper of goud. Ook kaarsen, kandelaars en andere decoraties maken een ruimte stijlvol, heel gezellig én helemaal af.

en
grijs

Conclusie: grijs is dus absoluut niet saai. De kleur heeft juist ontzettend veel verschillende combinatie-opties en verveelt nooit. Maak jouw woning dus een stuk sprekender en ga voor grijs!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars