fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Een treetje hoger met een traprenovatie

De trap wordt vaak gezien als praktisch onderdeel waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Maar toch is de trap erg sfeerbepalend in een ruimte en kan het een echte blikvanger zijn. Dus: zit jouw trap vol gebruikssporen en zijn de treden versleten? Of past de trap niet meer bij jouw interieur? Tijd voor een traprenovatie! Wij vertellen hoe je jouw trap een touch-up geeft en weer helemaal betrekt bij jouw interieur:

De trap renoveren kan op verschillende manieren. Zo knap je de trap op met een likje verf, maar opnieuw bekleden is ook een optie. De snelste en meeste gebruikte methode hierbij is door de bestaande treden te bekleden met valse treden. Dit wordt ook wel het trede-over-trede principe genoemd. Kortom: er zijn talloze mogelijkheden voor een traprenovatie. Wij lichten een paar uit:

Stoer met leer

Een trap van leer? Ja je leest het goed! Leer is namelijk het perfecte materiaal om jouw trap mee te bekleden. Het is stevig, slijtvast en past bij vrijwel ieder interieur. Daarnaast vergt het weinig onderhoud en krijgt leer juist de doorleefde charme naarmate de tijd verstrekt. Daarnaast is leer perfect te combineren met andere materialen. Denk aan stalen leuningen voor een industrieel effect.  

Een rustige trap met de Scandinavische stijl

Houd je van iets meer basic? Dan is de Scandinavische look perfect voor jou! Basic betekent niet saai, maar juist extra aandacht voor materiaal, vorm en contrast. Een houten trap in een neutrale kleur past hier perfect bij. Heb je niet een geschikte, houten trap als basis of een beperkt budget? Met laminaat kun je ook prima een trap opnieuw bekleden. Het is onderhoudsvriendelijk én een goedkoop alternatief. 

De trap verven

Moeilijk is het niet… Alleen een tijdrovend klusje. Wil je de trap blijven gebruiken? Verf de trap dan trede om trede. Voor verf gaat de voorkeur uit naar speciale trapverf, dit is slijtvaster en blijft langer mooi. Acrylverf is ook een goed alternatief, deze verf is namelijk extra hard. Na de tijd die je erin steekt mag het resultaat er zeker zijn, jouw trap lijkt na een goede verfbeurt weer als nieuw!

Een zwarte trap

Velen denken dat voor een zwarte trap lef nodig is, maar het kan juist veel rust uitstralen. Er zijn vele soorten tinten zwart waarmee je kan spelen om een iets zachtere uitstraling te creëren. Voor een klassieke look kan je de zijkanten en wanden van de trap wit laten en de trapleuning mee nemen in het zwart.

Schijn een lichtje bij

Door verlichting in de traptreden aan te brengen, maak je jouw trap een echte eyecatcher. Ga voor kleine led-spots of dunne led-strips die onder de treden worden bevestigd. Naast sfeervol ook nog praktisch, je ziet de treden hierdoor veel beter in het donker.

Opties genoeg! Geef jouw trap eens wat extra aandacht, in plaats dat hij alleen wordt gezien als gebruiksvoorwerp. Het geeft de entree een echte boost! Wil je naast de traprenovatie ook de wanden een ander kleurtje geven om het geheel helemaal af te maken? Lees hier hoe je daarmee te werk gaat.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars