fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

10 tips voor een prachtige entree

De entree is het allereerste wat jijzelf én anderen zien wanneer ze jouw woning binnenstappen. Een entree kan je direct dat fijne ‘thuis’ gevoel geven en is zeker een plekje in huis dat je sfeervol kunt inrichten in plaats van hier alleen de kapstok of het schoenenrekje te plaatsen. Hieronder 10x tips voor een prachtige entree!

1. Een mooie kleur

Een entree mag best wat vrolijkheid uitstralen. Dit doe je door kleur op de wand aan te brengen. Lichte kleuren zoals zachtblauw, roze of crème zorgen ervoor dat je entree ruimer en frisser oogt. Donkere kleuren zoals koraalrood, woudgroen en donkerblauw zorgen juist voor meer sfeer. Kijk dus goed naar welke kleur jouw hal het beste tot zijn recht laat komen.

2. Style de trap

Betrek jouw trap in de styling van je entree. Zorg voor mooie bekleding in dezelfde kleuren als de wand of breng een stoere trapleuning aan die je entree direct meer karakter geeft. Heb je een ruime hal? Dan kun je juist ook voor een trap in een contrastkleur kiezen voor meer diepte en een speels effect.

3. Groeeeeeen

Ook in je entree doet groen het goed. Niet alleen zorgt groen voor meer leven, maar ook voor meer sfeer. Bij een kleine hal kun je het beste kiezen voor kleine vetplantjes. Heb je meer ruimte? Ga dan voor een mooie plantenbak met hierin bijvoorbeeld een groene Olifantsoor.

4. Spiegeltje, spiegeltje...

Je entree is dé plek voor een mooie spiegel. Hoe fijn is het om – voordat je de deur uitstapt – nog even een snelle haar- en make-upcheck te doen in de spiegel? Een kleine of grote, ronde of vierkante, staande of hangende: spiegels kun je op ontelbaar veel leuke manieren plaatsen én het zorgt er direct voor dat je hal groter oogt. Win-win dus!

5. Overige deco

Buiten het gezellige groen en een mooie spiegel als decoratie zijn er ook genoeg andere leuke items die jouw entree mooi versieren. Denk aan fotolijsten, kaarsenhouders of geurstokjes. Allerlei decoratieve spulletjes die ervoor zorgen dat jouw hal sfeer- én stijlvol aanvoelt.

6. Kapstok

Een kapstok mag natuurlijk ontbreken in de hal. Je kunt kiezen voor een simpele wandkapstok, maar er zijn ook genoeg andere opties, zoals: een inbouwkapstok, een kledingroede, tak-kapstok, buis van steigerbuizen, een combi kapstok met opberger óf een Do It Yourself houten kapstok. Tip: hang niet te veel jassen in het zicht, dit zorgt bij binnenkomst voor een rommelig effect.

7. Handige opbergers

De hal is ook een plek waar je spullen handig kunt opbergen. Om je entree netjes te houden, kun je ervoor kiezen om handige opbergers te plaatsen. Denk maar eens aan een schoenenkastje. Deze nemen relatief weinig ruimte in en zijn superhandig. Of kies voor kleine mandjes voor de sjaals en als vaste plek voor de sleutels. Wanneer je voor “dichte” opbergers kiest, heb je dit niet in het zicht en oogt je hal superopgeruimd.

8. De juiste verlichting

De lichten in je entree worden dagelijks veelvuldig gebruikt. Het is doorgaans de laatste knop die je aanraakt voordat je weggaat en de eerste wanneer je thuiskomt. Zorg er dus voor dat je de juiste verlichting ophangt in je hal: kies voor een echte eyecatcher aan het plafond en/of voor een subtieler lampje aan de wand.

9. Een fijne vloer

De vloer van je entree is vaak niet zo groot maar wél belangrijk. Het is dé plek waar jij je schoenen uittrekt als je thuiskomt of waar jij ze aantrekt bij vertrek. Hout doet het voor de sfeer altijd goed en tegenwoordig heb je allerlei houtlook tegel én PVC-vloeren: wat dus veel fijner aanvoelt.

10. Sfeervol binnenstappen

Tot slot: sfeer! Deze tips helpen je al een heel eind om de sfeer in jouw entree te brengen. Toch ben jijzelf degene die de échte sfeer in huis haalt. Zet daarom eens een kaars aan in je entree of hang allerlei leuke, gekleurde jassen en sjaaltjes op de kapstok. Je zult zien dat je entree er gelijk vrolijker- én sfeervoller uit gaat zien.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars