fbpx

Waarom een aankoopcoach- of makelaar inschakelen?

aankoopmakelaar friesland 2

inhoudsopgave

Waarom een aankoopcoach- of makelaar inschakelen?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen als zij op zoek zijn naar een geschikte koopwoning in Friesland. En terecht, want een aankoopmakelaar kost je gemiddeld tussen de €1.750,- en €4.000,- en die kosten wil je natuurlijk graag snel terugverdienen. Het inschakelen van hulp door een aankoopcoach- of makelaar bij het kopen van een woning kan een hoop vervelende verrassingen voorkomen. Dit bespaart de gemiddelde woningkoper een hoop geld, en dus zijn de kosten van de aankoopbegeleiding vaak snel terugverdiend. Daarnaast valt het in deze tijd niet mee een woning aan te kopen en is het juist fijn als een aankoopcoach- of makelaar je tijdens dit proces helpt om er samen voor te zorgen dat het tóch gaat lukken!

Waar vind ik een goede aankoopcoach- of makelaar in Friesland?

Het kopen van een woning is voor veel mensen een grote stap, en dat begrijpen wij helemaal. Maar toch heb je in de huidige overspannen woningmarkt vaak weinig tijd en moet je vaak snel keuzes maken. Daarnaast komen er veel zaken bij kijken waar je als koper niet altijd evenveel vanaf weet. Daarom presenteren wij graag ons nieuwe concept: aankoopcoach óf aankoopmakelaar. Vanaf nu kun je één van onze aankoopexperts inschakelen als jouw persoonlijke aankoopcoach- óf makelaar.

 

 

Voorheen werd er namelijk alleen gebruik gemaakt van een aankoopmakelaar tijdens het kopen van een woning, ongeacht je eigen kennis en ervaring. Door het nieuwe concept van Duinstra Melis Makelaars bepaal jij zelf wat voor aankoopexpert jij wil inschakelen.

 

 

Wil je meer informatie over de pakketten die wij jou te bieden hebben en de tarieven hiervan? Ga naar onze pagina over aankoopcoach en aankoopmakelaar.

Wat kan een aankoopcoach voor mij betekenen?

Als je op zoek bent naar een koopwoning in Friesland of bijvoorbeeld een koopwoning in Leeuwarden? Dan kan een aankoopcoach je begeleiden bij het nemen van de juiste stappen in het aankoopproces. Er wordt een WhatsApp groep geopend waar het team van Duinstra Melis Makelaars met een aankoopcoach tot je beschikking staat. Als het je zelf niet lukt om een bezichtiging te plannen, kan een aankoopcoach dit alsnog proberen te regelen voor jou. Ook controleert hij de beschikbare informatie van de verkopend makelaar op belangrijke en eventueel waarde bepalende factoren. Hij onderzoekt de waarde van de woning op basis van onder andere vergelijkbare verkochte woningen in de omgeving. Daarna overlegt hij met jou en geeft hij je tips en trucs op basis van zijn ervaring en kennis. Je krijgt een eerlijke, objectieve en deskundige mening over de woning en de waarde ervan. Wil je overgaan tot een bod? Dan geeft hij je advies wat te bieden en kan je de bieding via ons laten verlopen.

Wat kan ik van een aankoopcoach in Friesland verwachten?

  • Een eigen groepsapp met een aankoop expert tot je beschikking
  • Wij (kunnen) helpen bij het maken van een afspraak voor een bezichtiging
  • Controleren de beschikbare informatie van verkopend makelaar en evt. waarde bepalende factoren
  • Wij doen onderzoek naar de waarde van de woning op basis van andere vergelijkbare verkochte woningen (referentie objecten)
  • We overleggen met jou en geven je tips en trucs op basis van onze ervaring en kennis
  • Je krijgt een eerlijke, objectieve en deskundige mening over de woning en haar waarde
  • Wil je overgaan tot een bod? Dan geven we je advies wat te bieden en kan je de bieding via ons laten verlopen
  • Mocht het niet om een inschrijvingsprocedure gaan dan doen wij de onderhandelingen voor je om de beste aankoopprijs voor je te realiseren.

Wat is het verschil tussen een aankoopcoach- of makelaar in Friesland?

Heb je juist behoefte aan meer persoonlijke begeleiding en advies tijdens het kopen van een woning? Als je kiest voor een aankoopmakelaar gaan we ook met je mee om bezichtigingen te doen. We kunnen je dan beter adviseren over de bouwkundige staat van de woning. Daarnaast zullen we je begeleiden tijdens de leveringsinspectie en lopen we letter voor letter de koopovereenkomst met je door om te controleren of alle gemaakte afspraken op de juiste manier opgenomen zijn. We blijven je begeleiden tot aan de notaris én daarna!

Bij een aankoopmakelaar krijg je alles wat je bij de aankoopcoach ook krijgt, aanvullend met de volgende diensten:

 

  • We gaan met je mee om de woning te bezichtigen zodat we een beter advies over de woning en de bouwkundige staat kunnen geven;
  • We begeleiden je bij de leveringsinspectie.

 

De meest voorkomende reden om niet voor een aankoopmakelaar te kiezen is vaak het kostenplaatje. De kosten van een makelaar kun je vaak niet meefinancieren in een hypotheek en dat betekent dat je die kosten zelf moet betalen. Als woningkoper is het heel begrijpelijk dat je jezelf af gaat vragen of je het proces van het kopen van een woning niet volledig zelfstandig kunt doen. Natuurlijk kan dat, maar toch raden wij, zeker in de huidige markt, het zeker aan om een aankoopexpert in te schakelen. Een goede en betrouwbare aankoopmakelaar heeft eigenlijk alleen maar voordelen. En dan hebben we het niet over iemand die vluchtig door een huis heen loopt, twee belletjes pleegt en dan een onbetaalbare factuur opstuurt; wij bedoelen een aankoopmakelaar die écht de tijd voor je neemt en het onderste uit de kan haalt voor jou.

via laptop afspraak maken met je aankoopcoach
aankoopcoach voert onderhandelingen voor je uit

 

Overtuigd en benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak via ons contactformulier.

Deel dit artikel met je vrienden

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2022 Duinstra Melis Makelaars

Privacy statement / Disclaimer / Partners