fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Zo kies je dé perfecte kleur voor jouw interieur

Kleur zorgt voor een persoonlijk en sfeervol huis. Er zijn talloze mogelijkheden en nadat je een kleur hebt gekozen zijn er ook nog vele verschillende tinten. Keuze genoeg dus! Daarnaast bepaalt kleur niet alleen de sfeer, maar heeft het ook nog invloed op jou als persoon. Hoe kies je nou dé perfecte kleur voor in jouw interieur? Wij ‘tekenen’ het voor je uit:

Begin bij de basis

Iedere ruimte heeft een eigen functie. Zo breng je veel tijd door in de woonkamer om te relaxen. Zoek hier kleuren uit die je aanspreken en waar je rustig van wordt. De werkkamer gebruik je om geconcentreerd te werken en geheugen te prikkelen. Hier is een inspirerende kleur passender. Bepaal dus vooraf goed de functie van een ruimte en welke behoefte je er hebt.

Lichtinval

Hoe en welke kleuren komen het beste tot hun recht in jouw huis? Hier speelt licht een grote rol bij. Zo bepaalt de temperatuur van kunstmatige verlichting of een kleur warm of koud overkomt en verandert het daglicht gedurende de dag, wat weer invloed heeft op een kleur. Bekijk daarom bij het kiezen van een kleur goed naar het effect van daglicht én kunstlicht.

Psychologische werking

Naast dat kleur op een eenvoudige manier jouw interieur een totaal nieuwe look kan geven, heeft kleur ook effect op onze emoties en stemming. Zo is een rode kleur activerend en zorgen blauw en groen voor kalmte en ontspanning. Wil je meer weten over wat kleuren betekenen en jouw interieur? Dat lees je hier!

Creëer een harmonieus geheel

Natuurlijk moet de kleur die je gaat kiezen ook passen bij de rest van jouw interieur zodat het geheel in balans is. Zo passen pastelkleuren perfect bij natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe, match oudroze met petrol en bronzen accessoires en doen donkere muren het goed met grote kamerplanten. Daarnaast gaan verschillende tinten van één kleur ook heel goed samen. Door dit te combineren creëer je harmonie maar wel met een speels karakter.

Met kleur kan je alle kanten op én het is een eenvoudige manier om jouw interieur een nieuw look-and-feel te geven. Kleur kan ervoor zorgen dat jij het gevoel hebt alsof je in een totaal nieuw huis staat. Zeker de moeite waard, toch? Benieuwd naar wat de verschillende kleuren betekenen? Dat lees je hier. Heb je besloten welke kleur het gaat worden? Lees dan hier hoe je dit perfect aanbrengt op de muur.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars