fbpx

Huis verkopen tijdens de coronacrisis: hoe hebben onze verkopers het ervaren?

881_1440

inhoudsopgave

Huis verkopen tijdens de coronacrisis: hoe hebben onze verkopers het ervaren?

Een nieuwe woning kopen of je huidige woning verkopen is altijd al een spannende stap. Toch kan dit momenteel nóg spannender zijn door de coronacrisis waarin we ons bevinden. “Maak ik wel de goede keuze? En is dit wel het juiste moment om mijn huis te verkopen?” We horen je denken! Om de onzekerheid weg te nemen en antwoord te geven op jouw vragen, hebben wij de ervaring van een aantal klanten verzameld. Deze verkopers hebben hun woning succesvol verkocht tijdens de coronacrisis. Benieuwd hoe dit beviel? Lees dan snel verder:

Susternemear 31
Susternemear 31
Susternemear 31, Leeuwarden

“Wij gaan medio januari 2021 pas verhuizen naar onze nieuwbouwwoning. We zaten daarom in dubio: gaan we ons huis nu verkopen, of niet? In eerste instantie hadden we besloten dit niet te doen, tót we in de wijk een woning te koop zagen staan, die binnen no-time was verkocht. We hebben toen toch de knoop doorgehakt om de woning in de verkoop te zetten, omdat we niet weten hoe de woningmarkt er in de toekomst uit gaat zien. Achteraf was dit een goede keuze. Door de maatregelen kon er geen open huis gepland worden, dus zijn er twee middagen achter elkaar aan allemaal bezoekers geweest. Onze woning was binnen een week alsnog verkocht. Dit ging gelukkig hartstikke snel. Hoe wij het dus hebben ervaren? Het is ons enorm meegevallen.”

Lauermanstraat 48, Burgum

“Onze moeder kreeg een woning toegewezen, dus wij moesten snel schakelen om haar huis in Burgum te verkopen. Het was een vreemde periode gezien de corona situatie, maar ondanks alles hebben we het vlot in gang gezet en dat heeft goed uitgepakt. Gezien we (broer en zussen) met elkaar de verkoop van het huis afhandelden, was het fijn dat we met Duinstra Melis Makelaars konden appen. Afspraken werden hier kortgesloten, waardoor we allemaal op de hoogte waren en snel konden schakelen. En… Het is natuurlijk mooier als je elkaar een hand kunt geven, zowel de makelaar als de fotografe en ook voor de makelaars met kijkers bij een bezichtiging. Dat zat er nu helaas niet in, maar we zijn heel blij dat we het, ondanks de situatie, op deze manier hebben kunnen doen.”

Lauermanstraat 48, Burgum
Lauermanstraat 48, Burgum
Bernhardlaan 69
Bernhardlaan 69
Bernhardlaan 69, Buitenpost

“Wij gingen samenwonen en voor ons was dit dus het moment om mijn woning te verkopen. We kwamen een woning tegen die we graag wilden hebben, dus daarom hebben we direct doorgepakt. Omdat we onze nieuwe woning vrij vlot konden aankopen, hebben we snel actie ondernomen met de verkoop van mijn woning huis. De fotografe kwam al gauw langs en een dag later stond de woning op Facebook en vlot daarna op Funda. Vervolgens zijn er meerdere bezichtigingen geweest en de woning was direct daarna verkocht. Al met al hebben wij ons niet druk gemaakt om de situatie. Het is even afwachten misschien qua financiering, maar wij hebben hier niet over in gezeten. Voor ons is het prima verlopen, met name ook omdat we veel zaken op afstand konden regelen zoals het plannen van bezichtigingen, het stellen van vragen per WhatsApp en het digitaal tekenen van de koopovereenkomst.”

Zoals je leest, hoeft de coronacrisis geen invloed te hebben op de verkoop van jouw woning. Wél gaan wij op een andere manier te werk, hoe? Dat lees je hier. Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je overtuigd en wil je de stap zetten om jouw woning in de verkoop te zetten? Vraag dan gratis een digitale waardebepaling aan.

Deel dit artikel met je vrienden