Verkoopstyling in Friesland

Overweeg jij jouw woning in Friesland te verkopen en ben je nog niet bekend met verkoopstyling? Dat kan! In de Randstad is deze dienst al jaren een veelvoorkomend begrip, terwijl in Friesland er diverse makelaars zijn die hier (nog) geen gebruik van maken. Wij maken al sinds onze oprichting standaard gebruik van verkoopstyling en weten wij als geen ander het effect bij de verkoop en met name de opbrengst van jouw huis. Dus óók – en misschien zelfs wel juist – van de verkoop van woningen in Friesland. Maar: wat houdt verkoopstyling precies in? En hoe pakken wij dit aan? Lees hieronder alles over de kracht van verkoopstyling. 

Nooit een tweede kans voor een eerste indruk

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een woning waar verkoopstyling aan te pas is gekomen, niet alleen de helft korter te koop staat, maar dat deze woning gemiddeld ook nog eens meer oplevert dan een niet-gestileerde woning. Huizen gaan – ook in Friesland – in deze tijd als warme broodjes over de toonbank. We horen je denken: “Waarom dan nog al die moeite en gedoe met verkoopstyling?” 

Verkoopstyling is in de huidige markt niet persé meer een versneller van de verkoop, maar je krijgt wél vaak een hogere prijs voor je huis. Als een potentiële koper de ruimte binnenloopt en alles ‘klopt’, volgt door het enthousiasme vaak een goed bod. Dit alles begint natuurlijk al bij de presentatie op Funda: gestileerde foto’s spreken veel meer aan dan een woning die rommelig oogt. Je wilt dat men naar de ruimte kijkt en niet naar (jouw) spullen. 

 

Verkoopstyling bij een lege woning

Zeker bij een leeg huis kan styling helpen om een ruimte inzichtelijk te maken. Als je twijfelt of een tweepersoonsbed in een kamer past, is dat heel anders dan wanneer het bed er staat en je ook ziet hoeveel ruimte er nog omheen is. Mensen kunnen zich daar, zonder inrichting, vaak moeilijk een voorstelling van maken. Ook zijn we in deze tijd “verwend” en kopen we het liefst een volledig witte woning waar we eigenlijk niets meer aan hoeven te doen. 

 

Maar verkoopstyling, dat is toch hartstikke duur?

Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat verkoopstyling heel duur is. Terwijl in de praktijk juist blijkt dat door een relatief kleine investering jouw woning ruimer, lichter, aantrekkelijker én sfeervoller toont. Hiermee maak je dus een huis interessanter voor een breder publiek. Door de jaren heen zien we dat deze kleine investering zelfs meer effect heeft op de verkoop van de woning dan bijvoorbeeld een vraagprijsverlaging.

Los van het advies van onze verkoopstyliste over de inrichting van de woning en het opruimen van spullen, zien we dat verkopers het vaak lastig vinden om te investeren in een woning die ze gaan verkopen. Echter, als je de woning dusdanig neutraliseert en zo aantrekkelijk presenteert dat er een grote doelgroep wordt aangesproken, is dit het geld absoluut waard. 

 

Verkoopstyling bij Duinstra Melis Makelaars

Vertrouw jij ons de verkoop van jouw woning toe? Dan ontzorgen wij jou volledig. Nadat jij ons de opdracht hebt gegund, komt onze verkoopstyliste langs voor uitgebreid advies op maat. Samen met jou loopt ze de woning door om te kijken wat er nóg beter kan in de voorbereiding op de presentatie. Als jullie aan het einde van de afspraak de fotosessie plannen, laat zij een gepersonaliseerde checklist bij jou achter. Zo kun jij doelgericht aan de slag. 

Is de dag van de fotosessie aangebroken? Dan komt onze fotografe de puntjes op de “ï” zetten met mooie, neutrale woonaccessoires, passend bij jouw woning. Speciaal voor de verkoopstyling hebben wij tal van woonaccessoires op voorraad. Allemaal mooie items die wij inzetten tijdens het verkoopklaar maken van jouw huis. Zo hoef jij dus zelf hiervoor geen extra investeringen meer te doen. Omdat wij geloven in de kracht van verkoopstyling én dat deze dienst zichzelf terugverdient, bieden wij deze dienst standaard GRATIS aan. 

 

House of KIKI

Wij werken met een eigen, gecertificeerd verkoopstyliste, opgeleid bij House of KIKI. House of KIKI is de absolute marktleider op het gebied van vastgoedstyling. Misschien ken je ze beter van de TV-programma’s ‘Uitstel van Executie’ of de ‘TV Makelaar’.