fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Jouw badkamer of toilet: een nieuwe look-and-feel met tegelverf

Is jouw badkamer, wc of keuken toe aan een nieuwe uitstraling? Maar geef je hier liever (op dit moment) niet te veel geld aan uit en wil je dus de tegels bijvoorbeeld nog niet vervangen? Dan is het verven van de tegels een prima én goedkoop alternatief. Er bestaat namelijk speciale ‘tegelverf’ waarmee je jouw tegels een totaal nieuw uiterlijk geeft! Hoe je te werk gaat? Zo!

Boodschappenlijst
Tegelverf: werkt dat nu echt?

Ja! Waarom? Een eigenschap van tegelverf is dat het ook tegen vocht kan. Zo blijven dus ook tegels in jouw badkamer én zelfs onder de douchekop mooi. Daarnaast zijn veel tegelverven ook geschikt voor sanitair. Je zou dus zelfs de badkuip of wc-pot een nieuw kleurtje kunnen geven! Lopen de tegels in jouw badkamer, toilet of keuken door op de vloer? Geef dan zowel de wand als vloer een nieuwe uitstraling met tegelverf. Maar eerst: hoe ga je te werk?

Stap 1: ontvetten maar

Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Om hiervoor te zorgen kun je een ontvetter gebruiken. Meng dit met warm water en boen dit op de tegels. 

Stap 2: de ruimte klaarmaken

Zorg voor voldoende daglicht zodat je geen stukjes oppervlakte mist. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd is, maar dat het niet tocht. De meest ideale tempratuur is rond de 20 graden. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape en bescherm de vloer met oude kranten of karton.

TIP

Gebruik hiervoor een schuursponsje. Hierdoor maak je de tegels tegelijkertijd wat ruwer, zodat de verf straks beter hecht. Droog na het ontvetten de tegels goed af.

Stap 3: let’s go, tegels schilderen!

Het is belangrijk om de tegelverf goed door te roeren met een roerhoutje voordat je het in een verfbakje giet. Zo wordt de verf egaal van kleur.

TIP
  1. Heb je een nieuwe kwast? Houd de kwast rechtop en buig de haren horizontaal, waarna je ze voorzichtig laat terugspringen. Losse haren steken nu boven de rest uit en deze kan je verwijderen.
  2. Heb je een nieuwe lakroller? Haal een aantal keer een stukje afplaktape over de roller, om loszittende deeltjes te verwijderen.

Ten eerste, breng je de tegelverf royaal aan in verticale banen. Waarna je de verf verdeelt in horizontale richting. Werk van boven naar beneden. Klaar? Rol dan nog eens in lange banen na zodat je geen strepen krijgt.

Het kan zijn dat tegelverf niet in één keer dekt. Breng dan een tweede en zelfs een derde laag aan. LET OP: wacht minstens 24 uur hiermee, zodat de tegels goed gedroogd zijn. Schuur de tegels vooraf nog eens licht op met het schuursponsje of het schuurvlies.

Stap 4: tevreden? Tijd om op te ruimen

Zijn alle tegels egaal van kleur en zie je geen strepen meer? En het belangrijkste: ben je tevreden met het resultaat? Verwijder de tape wanneer de verf nog nat is. Zo voorkom je dat de verflaag beschadigd bij het verwijderen van de tape omdat het is opgedroogd.

Tegels vervangen is een grote klus en er komt vakmanschap bij kijken. Daarom is tegelverf hét perfecte alternatief: je hoeft niet te breken, je kan het zelf uitvoeren en het is een stuk goedkoper dan nieuwe tegels. Dus ben je toe aan een nieuw sfeertje in de keuken, badkamer, toilet of waar dan ook? Schilder dan je tegels over! Ben je van plan om ook de muur een nieuw kleurtje te geven? Lees dan hier hoe je te werk kunt gaan.

Meer wooninspiratie bekijken:

kinderkamer
Styling

Kinderkamer: dit zijn dé trends van 2021!

badkamer makeover
Styling

Badkamer make-over: simpel en snel!

studentenkamer styling tips
Styling

4 Tips: Het stylen en inrichten van je studentenkamer doe je zo!

haley-truong-5ISYA40gj60-unsplash
Styling

Onmisbaar in 2020: Velvet!

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.