fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Huh, een vloerkleed aan de muur?!

Ja je leest het goed, een vloerkleed aan de wand is dé nieuwe trend. We horen je al denken: Een ‘VLOER’kleed hoort toch op de vloer?  Toch is het echt een trend om een vloerkleed aan de wand te hangen én het is super origineel. Raak jij aan het einde van dit artikel nét zo enthousiast als ons? Lees snel verder!

Weer eens wat anders

Deze trend is net weer iets anders dan wat we doorsnee gewend zijn. Het is meer dan een stukje kunst aan de muur. Het straalt namelijk luxe, warmte en klasse uit. Dit komt doordat het afsteekt tegen de wand doormiddel van de structuur in het kleed. Je kunt er veel verschillende kanten mee op. Denk aan een rond kleed of toch een Perzisch tapijt. Boven je bed, in de gang of op die ene grote witte muur. Het brengt een stukje sfeer met zicht mee en vooral voor een grote ruimte is het ideaal.

Eén geheel in huis

Als je het lastig vindt om een geheel te creëren in jouw huis dan is een vloerkleed aan de muur erg geschikt. Door de kleuren uit het kleed te pakken en terug te laten komen is het eenvoudig om een mooi geheel te maken. Heb je een rotan kleed? Laat dan de structuur hier en daar terugkomen in bijvoorbeeld een mand. Hierdoor creëer je diepte in jouw huis.
Het is ook een optie om twee dezelfde kleden te kopen. De ene is voor aan de muur boven de bank en de andere voor onder de keukentafel. Hierdoor trek je de woonkamer en de keuken naar elkaar toe en je hebt een mooie samenhang in kleur. Zo simpel is het met een kleed aan de wand!

Ook nog eens praktisch

Wat een vloerkleed op de vloer doet, doet het ook aan de wand. Is er een ruimte in huis waar de akoestiek beter kan dan is het ook een idee om een vloerkleed aan de wand te hangen. De harde klanken en gruizige geluiden worden opgevangen in het kleed. Hierdoor kun je de galm goed tegen gaan. Hoe hoger de haren in het kleed hoe beter het zijn werk doet. Hoe praktisch!

Bevestigen

Het bevestigen aan de wand kan op verschillende manieren. Een licht gewicht vloerkleed kun je aan de muur bevestigen met klittenband. Hiermee beschadig je het kleed én de muur niet plus je kan het mooi strak vastmaken. Is het kleed juist groter en zwaarder? Dan raden we aan om een balkje aan de achterkant én aan de wand te bevestigen. Dit is steviger en je ziet er niets van aan de voorzijde. Voor een creatieve twist kun je een roede gebruiken. Hiervoor moeten er wel lussen worden bevestigd aan het kleed, maar dit heeft vaak een speels effect in het geheel. Vind je een roede nog té gewoon, denk dan eens aan een stevige tak. Hiermee haal je echt een eyecatcher in huis! 

Moodboard aan jouw wand

Je denkt  misschien eerder aan schilderijtjes of foto’s aan de muur… Maar juist door dit combineren met een vloerkleed kan een hip effect geven. Ook geeft het een speels effect om verschillende vloerkleden op te hangen in variërende groottes. Voorbeeld: pak een paar vakantiefoto’s en hang dit aan de wand. Als je er nu een rotan vloerkleed naast hangt heb je een levensgroot ‘holiday moodboard’! Dat is pas een bijzondere manier om herinneringen terug te laten komen in jouw huis.

Ben je geïnspireerd? Lees dan hier alles over een foto wall!

Ben jij al enthousiast? Heb je al zin om jouw vloerkleed aan de muur te hangen? Door deze handige wooninspiratie te lezen heb jij binnenkort een origineel en gezellig huis met, hoe gek het ook klinkt, een vloerkleed aan de muur. Wie had dat gedacht!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars