fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Een gallery wall maken: De DO’S and DON’TS

Met een gallery wall geef je jouw interieur een persoonlijke touch! Door een verzameling aan lijsten en andere persoonlijke decoratie te combineren en op te hangen creëer je een stijlvol geheel wat zorgt voor erg veel sfeer en eenheid. Maar… Zo’n gallery wall ontstaat niet zomaar en verschaft het nodige denkwerk. In deze wooninspiratie nemen we je mee in de wereld van lijsten en vertellen we je meer over waar je op moet letten bij het samenstellen van zo’n prachtig gestylde muur!

Stap 1: Kies een thema

Bij het samenstellen van een collage aan fotolijsten voor op de muur is het belangrijk om te kiezen voor één thema. Ga je voor grote lijsten, kleine lijsten of een mix van deze twee? Kies daarnaast ook voor specifieke kleuren die op iedere print of foto terugkomen, of ga voor een verzameling lijsten in één kleur. Op die manier creëer je eenheid en rust in het geheel. Laat ook je creatieve brein zijn gang gaan; het kan ook erg leuk zijn om juist voor veel verschillende kleuren en materialen te gaan. Combineer bijvoorbeeld een aantal zwarte lijsten met houtkleurige.

Stap 2: Bepaal de compositie

Heb je een plan? Dan is het belangrijk dat je alle lijsten op de grond neerlegt om de compositie te bepalen. Naast het neerleggen op de vloer kun je ook kranten uittekenen en op de desbetreffende muur plakken, zodat je precies kunt zien hoe je gallery wall straks zal shinen in jouw woning en of je nog dingen moet toevoegen of weglaten. Let hierbij goed op dat je de lijsten uitlijnt met elkaar, hier wordt het geheel een stuk rustiger van. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om juist niet op de uitlijning te letten voor een speels effect.

Stap 3: Gebruik meer dan alleen lijsten

Het is vanzelfsprekend om alleen lijsten te gebruiken bij het maken van een gallery wall, maar kijk ook eens verder dan dat. Gebruik meerdere verschillende decoratieve stukken voor een speels en persoonlijk effect. Hang bijvoorbeeld een magneetbord, klok of wandplank tussen de lijsten. Kijk ook eens naar wandlampen of spiegels voor als leuke toevoeging!

Stap 4: De juiste omgeving en ophangmethode

Is jouw unieke gallery wall compleet en klaar om opgehangen te worden? Let eerst nog even op de volgende punten:

 

  • Is de muur in goede staat en past de achtergrondkleur bij de posters en lijsten?
  • Komt de gallary wall toch beter tot zijn recht met een andere kleur op de muur? Lees hier alles over het schilderen van een muur

 

Als dit allemaal in orde is kun je beginnen met ophangen. Gave plekken voor gallery walls zijn boven de bank, eettafel, dressoir of in de hal. Hang je lijsten met dezelfde afstand tussen elkaar op: hierdoor creëer je rust en een strak geheel. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de omgeving waar je de gallery wall presenteert: pas de woonaccessoires, meubels en kleuren in de kamer aan op de posters voor de perfecte afstyling!

Hopelijk hebben bovenstaande tips en foto’s je geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met jouw eigen gallery wall! Combineer, maak het eigen en wissel af en creëer een persoonlijke plek aan jouw wand, bijzonder toch? Daarnaast is het appeltje-eitje om de posters te vangen om afwisseling in sfeer aan te brengen, ideaal!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2022 Duinstra Melis Makelaars

Privacy statement / Disclaimer / Partners

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars