fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Ga je verhuizen? Appeltje-eitje met deze 33 verhuistips

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Of juist je oude woning verkocht? Dan komt de verhuizing nu misschien wel erg dichtbij. Verhuizen vraagt om enige voorbereiding, planning maar ook tijd en energie. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, geven wij maar liefst 33 verhuistips!

Een aantal dagen voor de verhuizing

1. Vraag om hulp van naasten óf schakel een verhuisbedrijf in
2. Zorg dat je genoeg verhuisdozen tot je beschikking hebt die van goede kwaliteit zijn, om beschadigingen te voorkomen
3. Probeer zo veel mogelijk te schiften. Wat moet mee en wat kan weg?
4. Pak alles per kamer in. Dit maakt het uitpakken gemakkelijker en efficiënter
5. Hoe netter alles wordt ingepakt, hoe gemakkelijker het uitpakken gaat
6. Bescherm breekbare spullen met oude kranten of bubbeltjesplastic
7. Demonteer alle meubelen tot zo ver dit kan en bewaar hierbij de schroefjes goed
8. Bewaar dagelijkse benodigdheden in een losse tas. Zo hoef je ’s avonds niet alle dozen door te zoeken naar een wc-rol of tandenborstel

Op de dag zelf

9. Houd ruimte vrij in de woning, zodat niets in de weg staat.
10. Communiceer goed met de hulptroepen en de verhuizers.
11. Heel belangrijk: vergeet door de drukte niet te eten en te drinken.

Bepaalde producten

12. Planten kan je het beste op de dag zelf inpakken. Zorg ervoor dat er geen overtollig water meer in de pot zit. Kleine planten kunnen het beste in een open doos. Grote planten kunnen los in de verhuiswagen of mee in de auto.

13. Zorg ervoor dat de verpakkingen van vloeistoffen goed dicht zitten. Voor de zekerheid kan je een stukje folie om de dop doen.

14. Probeer kasten en lades zo veel mogelijk leeg te halen. Je kan het ook dichtbinden met folie of een stuk touw.

15. Het verhuizen van een wasmachine moet zorgvuldig voorbereid worden. Koppel de avond vóór de verhuizing de stroom en het water los. Voordat de wasmachine mee kan, moet je eerst al het restwater uit het systeem halen. Hiervoor kantel je de wasmachine een beetje. Vaak zit er onderaan de wasmachine een klepje met daarachter een filter. Open het filter en laat het water er geleidelijk uitlopen. Daarna kan je het filter terugplaatsen en kan de wasmachine veilig vervoerd worden.

16. Ook bij het vervoeren van de koelkast zit een gebruiksaanwijzing. Zet één dag voor de verhuizing de koelkast uit en maak hem goed schoon. Haal alle producten eruit, maar ook de plankjes en lades. Omdat de koelkast koelmiddel bevat, kun je deze het beste staand vervoeren. Kantelen kan ervoor zorgen dat het koelmiddel gaat lekken. Is er geen andere optie dan liggend vervoeren? Laat hem dan 8 tot 12 uur rechtop staan voordat de koelkast in je nieuwe woning wordt aangesloten.

17. Maak een foto van de snoeren en aansluitingen van elektrische apparaten. Door de drukte kan je vergeten hoe en waar de aansluitingen horen.

Het vervoeren van je spullen

18. Heb je nog een oude deken? Gebruik deze als verhuisdeken om in de wagen/kar te leggen om beschadigingen te voorkomen
19. Schakel je geen verhuisbedrijf in? Ga dan na of je het juiste rijbewijs hebt wanneer je met een bus en/of aanhanger moet rijden
20. Zoek uit hoe je zo dicht mogelijk bij de deur kunt parkeren om tijd en moeite te besparen

Verhuisd?

21. Wijzig zodra het mogelijk is je adres. Zo voorkom je dat je belangrijke post mist of dat het nog op het oude adres wordt bezorgd
22. Regel ook direct het gas, water en elektrisch zodat je niet in een koude woning komt te zitten

Algemene tips

23. Bereken je verhuisvolume. Wanneer je ongeveer weet hoeveel m3 je gaat verhuizen, kan je beslissen hoe groot het vervoer moet zijn. Zo kom je erachter of een kleine aanhanger of juist een grote verhuiswagen voldoende is.
24. Maak een inpakplanning, vooral als je veel spullen hebt om te verhuizen. Het bespaart een hoop stress wanneer je het inpakken verdeeld over meerdere weken.
25. Stel het inpakken niet uit. Het geeft veel stress wanneer alles nog op het laatste moment moet worden ingepakt.
26. Naast een planning is het ook handig om een checklist te maken met zaken die je nog moet regelen. Heb je dit gedaan? Check! Werkt ook nog eens heel motiverend. Win-win dus.
27. Maak verhuisdozen niet te zwaar om blessures te voorkomen. Houd ongeveer een gewicht van 15 à 20 kg aan per doos. Verdeeld daarom zware spullen over meerdere dozen.
28. Label de dozen zodat je weet in welke kamer ze horen én wat er allemaal in zit.
29. Meten is weten. Bepaal de afmetingen van meubels die je mee wilt nemen en meet vooraf op of deze items nog geschikt zijn voor hun nieuwe bestemming.
30. Heb je nog spullen die naar het grof vuil moeten? Check de openingstijden bij de gemeente. In sommige gevallen moet je een afspraak maken.
31. Heb je kleding die je niet meer draagt? Breng ze dan naar een goed doel. Vooral kleding die je nooit meer draagt, maar wat te mooi is om weg te gooien. Je draagt een steentje bij aan een betere wereld én het scheelt verhuis- en inpakwerk.
32. Wanneer je kinderen hebt is het handig om een oppasadres voor de verhuisdag te regelen. Zo kunnen ze niet in gevaarlijke situaties terecht komen of in de weg lopen.
33. Ook voor huisdieren is het fijn om een plekje te regelen op de dag van verhuizing. Wanneer er zoveel gebeurt in hun vertrouwde omgeving kan dit stress veroorzaken. Ook wil je natuurlijk niet dat jouw huisdier de mogelijkheid ziet om te ontsnappen.

Alle tips gelezen? Dan ben jij klaar om te verhuizen! Verhuizen houdt best wel wat in en gaat niet altijd van een leien dakje. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk! Zou jij graag willen verhuizen en heb je verkoopplannen? Schakel dan makelaar Leeuwarden in en vraag een GRATIS waardebepaling aan.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars