fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Een bakstenen muur schilderen? Zó ga je te werk

De structuur en het karakter van bakstenen oogt vaak mooi en rustiek, maar soms is het tijd voor een iets meer moderne look-and-feel. Wist jij dat je een bakstenen muur prima kunt schilderen? Zowel binnen- als buitenshuis. Ideaal om jouw muur in een nieuw jasje te steken met een ander kleurtje. Het stoere karakter blijft, maar jouw muur ziet er weer als nieuw uit! Hoe je te werk gaat? Met dit stappenplan krijg je een perfect eindresultaat:

Boodschappenlijst
Stap 1: fix de beschadigingen

Eventuele beschadigingen kunnen erg stoer staan in een bakstenen muur. Zijn de beschadigingen toch te groot of stoor jij je eraan? Vul ze dan op met muurvuller. Verf je een buitenmuur? Maak dan de muren vrij van aanslag met een groene aanslag reiniger en spuit de muur vervolgens af met een hogedrukspuit.

Stap 2: controleer het voegwerk van de bakstenen muur

Ga je een bakstenen muur schilderen? Controleer dan eerst of het voegwerk in goede conditie is. Let hierbij specifiek op loszittende voegen. Het is namelijk vervelend wanneer er cementkorrels losraken tijdens het schilderen en in de verf belanden. Werk daarom slechte voegen bij met kant-en-klaar voegmiddel. Let op: wacht tot het voegwerk goed is uitgedroogd voordat je begint met schilderen.

Stap 3: afborstelen en stofvrij maken

Zijn de eventuele beschadigingen en kapotte voegen gerepareerd? Dan is het tijd om de muur af te borstelen. Laat de muur eerst goed opdrogen en verwijder vervolgens het stof met een zachte borstel.

Stap 4: grondlaag aanbrengen vóór het verven

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk de muur voor te bewerken met impregneermiddel. Dit kan een speciale primer of voorstrijk zijn voor (bak)stenen muren. Wanneer je dit niet doet, zal de verf direct in de stenen zuigen. Brengt dit aan met een grote blokkwast en wacht tot de droogtijd is verstreken.

Stap 5: tijd om de bakstenen te verven

Alle voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om te schilderen. Begin met de randen en de voegen, gebruik hiervoor een ronde synthetische kwast. Voor de grote oppervlakken kan je een langharige roller gebruiken. Begin met verticale banen, waarna je er in horizontale banen overheen gaat en eindig weer in verticale banen. 

Heb jij jouw bakstenen muur voorzien van een frisse nieuwe kleur? Het schilderen van een baktenen muur kan een totaal nieuwe sfeer creëren en is nét even wat anders. Heb je geen bakstenen muur maar wil je toch de andere muren een kleurtje geven? Volg dan de stappen voor het schilderen van een muur. Ook gladde tegels kan je prima voorzien van een likje verf, hoe je hier te werk gaat lees je in dit artikel.

Meer wooninspiratie bekijken:

Betoonlook
Styling

5 Tips: Zó creëer je de stoere betonlook!

Flexa trendkleur van het jaar 2021
Styling

Flexa kleur van het jaar: Brave Ground!

Bohemian
Styling

Een Bohemian interieur: zó doe je dat!

Video icoon_ wooninspiratie afbeelding
Styling

7 tips voor het vinden van de perfecte bank

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.