fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Breng de lente in huis!

De bloemetjes beginnen te bloeien, de zon heeft wat meer kracht én het is al wat langer licht buiten. Begin jij de lentekriebels ook al te voelen? Dan wordt het hoog tijd om de lente lekker huis te brengen. Lees snel verder voor de leukste lente inspiratie.

De lente-schoonmaak

Na een lange, donkere winterperiode ben je zeker toe aan de vrolijke lente. Voordat je de deur hiervoor opent, is het eerst tijd voor: de grote schoonmaak! Begin met sorteren, gooi spullen die je niet meer gebruikt weg én poets vooral alle hoekjes en gaatjes van je huis. Zo ga jij met een goed gevoel de lente in!

Haal bloemen in huis

Tulpen, bloesems, hyacinten en narcissen. Allemaal échte voorjaarsbloemen die een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Haal deze bloemen dus vooral in huis. Zet een bloemetje op de eettafel, op het aanrecht, op de salontafel en misschien zelfs op andere plekken in het huis. Je zult zien dat je de kleuren en de geuren van de lente letterlijk ín huis hebt gehaald.

Laten we de lente vieren

Wanneer de lente aanbreekt wordt het misschien ook eens tijd om de kleuren in huis aan te passen. Dit doe je gemakkelijk door te kiezen voor frisse stoffen en luchtige materialen. Verander de kussenslopen of kies voor een ander kleurtje gordijnen. Daarnaast doet ook een like verf wonderen voor een frisse en zomerse uitstraling.

Het 'voorjaarsfeestje'

Je kunt je huis ook lente-proof maken door te kiezen voor wat nieuwe decoratie, denk hierbij aan leuke vaasjes met een paastak. Je kunt ook op pad gaan voor een nieuwe poef of fotolijstjes mét vrolijke paasfoto’s of leuke quotes.

Let the sun shine in

De lente zorgt ervoor dat het steeds langer licht is buiten. Geniet nog langer van het binnenkomende licht door het zoveel mogelijk binnen te laten. Dus: weg met die dikke gordijnen en kom maar door met de lichte en transparante vitrage. En nu het licht toch al naar binnen valt, kunnen de lampen ook langer uit blijven staan. Win-win dus!

Wees creatief

Wanneer je graag creatief bezig bent, is de lente dé tijd om leuke spulletjes te knutselen. Heb je nog oude gloeilampen staan? Tover ze om tot hangende vaasjes of maak van wol gezellige lente diertjes, zoals: schaapjes, konijntjes of kippen. De lente in huis halen kan dus ook door zelf lekker te gaan knutselen. Kijk op Pinterest voor de leukste paas-knutsel-tips.

Heerlijk! Een huis vol lente. Maar, de lente kun je natuurlijk ook perfect in de tuin toepassen. Benieuwd naar dé tips om jouw tuin voor te bereiden voor de lente? Dat lees je hier

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars