fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Maak jouw tuin klaar voor de lente!

Na veel regen, wind en zelfs een aantal heuse stormen, is eindelijk de lente weer aangebroken. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, de dagen worden weer langer en de natuur komt tot bloei. Het perfecte moment om jouw tuin een ‘touch up’ te geven. Wil jij binnenkort in een gezonde en groene tuin zitten? Wij geven jou dé tips voor een lente- en zomerproof tuin.

Na een lange slaap, hebben planten behoefte aan voeding

Na een druilerige herfst en winter, ontwaken de planten in jouw tuin langzaam om te gaan bloeien. Hier kunnen ze best wat hulp bij gebruiken. Daarom is het goed om jouw tuin te bemesten in het voorjaar. Hierdoor gaan de planten mooier bloeien en voorkom je ziektes, schimmels en ongedierte. Een extra tip van onze groenspecialist Snoek Puur Groen is om eerst kalk te strooien. Doe dit twee weken voor de bemesting zodat de kalk voldoende opgenomen kan worden. Hierdoor wordt de structuur van de grond verbeterd waardoor de bemesting beter wordt opgenomen.

Start de grasmaaier

Heb jij gras in je tuin? En is het lente? Dat betekent grasmaaien! Maai jouw tuin omtrent maart zo’n twee keer om de groei van het gras weer op gang te brengen. Na de winter is het namelijk belangrijk voor het gras om te verticuteren. Door te verticuteren haal je dode grassen en mossen van het gazon. In de winter ontstaat deze laag over het gras die eraf moet om het zonlicht te verwelkomen. Let wel op dat je het niet zo kort maait als normaal. Stel de grasmaaier iets hoger in, ongeveer 4 cm hoger dan dat je normaal doet. Zo voorkom je beschadiging.

Help de natuur een handje

De lente breekt aan en dit betekent ook dat vogels weer gaan broeden. Hang daarom nestkastjes op en help de natuur een handje. Monteer ze op een rustige plek zodat de vogels zich veilig voelen en naar binnen durven. Ook de bij komt graag in jouw tuin langs wanneer je vaste planten plaatst. Zoals: knikkend nagelkruid of een nachtviolier.

Zeg maar gedag tegen onkruid

In de winterperiode pleeg je vaak weinig tot geen onderhoud aan de tuin. Waarschijnlijk is hierdoor best wat onkruid ontstaan. Verwijder het onkruid en knip afgestorven resten van de vaste planten af. Hierdoor oogt je tuin direct een stuk verzorgder. Krijg jij ook al zin om weer wat bloeiends en kleur toe te voegen?

Snoei geen bollen

Zijn de eerste narcissen of krokussen al weer aan het bloeien? Snoei deze niet nadat ze uitgebloeid zijn. Laat het loof aan de bol zitten en afsterven. Op deze manier slaan de planten hun energie uit de loof op in de bol. Hierdoor zullen ze volgend jaar weer gezellig terugkomen.

Breng kleur in de tuin

Als de nachtvorst is verdwenen, is het tijd om zomerbollen te planten. De Dahlia, Gladiolus en de Crocosmia zijn volgens Snoek Puur Groen dé perfecte bloemen om kleur aan de tuin te geven. Dit zorgt in de zomer voor een prachtige, kleurrijke én bloemige omgeving.

Valt mee, toch? Met het toepassen van deze tips, zit jij er heerlijk bij deze lente én zomer! En geef toe: iedereen wordt weer vrolijker wanneer alles bloeit en we de zon weer zien. Heb je nog meer advies nodig voor jouw tuin? Of heb je meer vragen? Neem dan contact op met Snoek Puur Groen, zij weten alles van tuinen en groen!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars