fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

De zomervakantie is begonnen en je hebt je vakantieplannen vast al gemaakt! Er blijven dit jaar natuurlijk nog genoeg mensen thuis, maar pak jij deze zomer wel jouw koffers? Je groene huisgenootjes gaan je missen 😉 Maar… Gelukkig hebben wij aan ze gedacht! In deze nieuwe wooninspiratie geven we je aantal tips zodat jij je plantjes in leven terug ziet zodra je terug bent van je welverdiende vakantie.

 

Een goed begin is het halve werk

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar zorg ervoor dat al jouw planten vlak voor vertrek nog even goed water hebben gekregen. Zet je planten even onder de kraan, in de douche of in de tuin  zodat de grond goed doordrenkt, maar er geen water onderin de pot blijft staan. Dan houden ze het toch weer een aantal dagen extra uit zonder jouw liefdevolle aandacht. Perfect voor een kort stedentripje of weekendje weg bijvoorbeeld! Juist even geen voeding geven is het tegenovergestelde, maar kan eventueel ook goed werken. Probeer het een paar weken voor je vakantie wat af te bouwen met de hoeveelheid water die je geeft, op dit manier kan je plant een beetje ‘wennen’ aan het vochtgebrek.

Gezelligheid kent geen tijd

Niemand wil alleen zijn tijdens een vakantie, ook planten niet! Wanneer je je planten dicht bij elkaar zet in een kleine ruimte creëren ze een veel hogere luchtvochtigheid. En daar gaan je planten lekker op. Zet bijvoorbeeld al jouw planten in de badkamer of achter het douchegordijn, als daar natuurlijk wel gewoon daglicht is. Dit kan ook een goeie tip zijn voor wanneer je voor een langere periode weg bent en er af en toe nog wel iemand langskomt voor de post en/of eventuele huisdieren. Wanneer ze allemaal bij elkaar staan kun je ze ook makkelijk alsnog even een scheutje water geven! 😉

Voor de handige Harry's

Voor de handige Harry’s is er nog een andere oplossing: maak zelf een automatisch watergeefsysteem. Dat klinkt gelukkig ingewikkelder dan het is, dus zo’n handige Harry hoef je nou ook weer niet te zijn. Zet een grote emmer met water op tafel, omringd met jouw groene huisgenootjes. Stop een aantal dikke draadjes of veters in de emmer met water. Deze draadjes slurpen als het ware het water op. Die kan je dan vervolgens in de grond van jouw plantjes steken, zodat ze de hele tijd een (langzame) stroom aan water krijgen. Je kunt dit ook bereiken door de onderkant van een plastic fles te knippen, kleine gaatjes in de dop te maken en deze ondersteboven in de grond van jouw geliefde kamerplant te stoppen. Als je de fles vervolgens vult met water druppelt er langzaam water uit de gaatjes in de dop. Zo kan je plant er wel een tijdje tegenaan!

Zo, wij hopen dat je met deze tips jouw groene maatjes een net zo leuke vakantie geeft als jij zelf! Geef ze maar een dikke knuffel en ga met een gerust hart jouw vakantie tegemoet. Koffer inpakken en gaan! Blijf je thuis deze zomer? Misschien is het organiseren van een tuinfeest iets voor jou? 

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars