fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Oranje als nieuwe trendkleur in je interieur: komt dat even goed uit!

De afgelopen week hebben we al aardig kunnen genieten van heerlijke zomerse temperaturen. Welke kleur er ook altijd meedoet tijdens dit seizoen is natuurlijk… oranje. En of dat nou als muurkleur is of je het alleen terug vindt in de kleinere accessoires, orange is a hit this year! Mede dankzij de retro en seventies trend, maar we kunnen natuurlijk ook niet om het voetbal heen. Want mocht je trouwe supporter zijn van ons nationale voetbalteam, dan zit je met deze trendkleur en met het EK van deze zomer natuurlijk helemaal goed! 😉

Het hele jaar de zon in huis

Vorig jaar slopen de aardse kleuren zoals oranjerood, roest en magenta al onze woningen en kledingkasten binnen. Vooral in het najaar genieten we vaak van deze tinten, maar dit seizoen mag oranje ook echt niet in huis ontbreken! Een oranjerode of terracottakleurige muur brengt het hele jaar de zon bij je binnen.

 

Oranje staat vaak voor passie, liefde en geluk, maar voor je woning kan het nogal een heftige kleur zijn. Misschien niet voor iedereen geschikt voor bijvoorbeeld een kleurtje op de muur, maar voeg er een beetje rood en geel aan toe, en er ontstaan tinten die plots veel zachter aandoen. Combineer dit bijvoorbeeld met geel, beige- en rozetinten, of probeer het eens met (ja echt!) de tegenoverliggende kleur blauw. Licht of donker, je zult verstelt staan hoe mooi dit combineert: iets wat ze in de jaren zeventig ook regelmatig deden.

Subtiel toepassen

Moet je nog een beetje wennen aan deze kleur op grotere schaal of vind je het leuk om de nieuwste trends te volgen, maar ben je er ook wel weer snel klaar mee? Dan doe je er goed aan om de kleur op een wat subtielere manier te gebruiken. Bijvoorbeeld als accentkleur die hier en daar terugkomt in dezelfde ruimte in de vorm van accessoires. Kies bijvoorbeeld voor typische jaren zeventig of retro accessoires: die zijn op dit moment weer helemaal terug van weggeweest! Wil je dat je oranje accessoires lekker opvallen tussen de rest? Kies voor een contract: gebruik veel zwart en wit rondom of kies voor donkerblauwe en/of groene tinten.

Wij willen jullie allemaal heel veel oranje-plezier toewensen deze zomer: of dat nou op het gebied is van voetbal of wonen!

Meer wooninspiratie bekijken:

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

pexels-askar-abayev-5638746
Buitenleven

Tuinfeest ideeën

pexels-percival-ian-muico-2835547
Ruimtes

De mannen in het zonnetje: de ultieme lijst met tips voor een succesvolle mancave

pexels-photo-4751969
Buitenleven

Handen uit de mouwen: tuin (milieuvriendelijk) verbouwen!

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2021

Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars