fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Uit eten in jouw eigen huis!

Of het nou een ontbijt, lunch of diner is: het is altijd héérlijk om uitgebreid te eten. Het eten doet het, maar een mooi gedekte tafel maakt het af! Om een tafel leuk aan te kleden zijn er veel opties. Van wit tot een ‘beach vibe’, alles is mogelijk. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees hier een aantal handige tips en kom goed voor de dag!

Kies een thema

Voor een mooi geheel op de tafel is het goed om een thema te kiezen. Wees creatief op het gebied van een thema kiezen. Het is bijvoorbeeld leuk om een thema te koppelen aan het menu dat op tafel staat. Daarnaast is het ook goed als je met een kleurenschema werkt. Een wit gedekte tafel doet het altijd goed en ook met kleuren zoals blauw en roze kun je altijd aankomen. Tijdens een feestdag kan je inspelen op de situatie door het thema af te stemmen op de situatie. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens Pasen een pastelkleurige tafel maken: het past er goed bij en is super vrolijk! Al met al: het is makkelijk om een thema te kiezen zodat je een richtlijn aan kan houden om er een geheel van te maken.

Een tafel opbouwen doe je zo!

Ga je voor een tafellaken, placemats of juist een tafelloper? Hoe dan ook: dit wordt de basis van een goed gedekte tafel. De tafel wordt namelijk opgebouwd in lagen. Als je op deze manier te werk gaat, brengt dit veel structuur. De tweede laag die je aanbrengt is het bestek, servies en de glazen voor gebruik. Na deze laag ga je door met het creatiefste: de accessoires. Houd wel voor ogen dat er óók nog eten op tafel moet staan. Een te volle tafel wordt immers niet lekker aan gegeten. Je kunt de lagen die je aanbrengt ook doortrekken tot buiten de tafel. De stoelen zijn ook leuk om aan te kleden of een tak in de lampen hangen geeft ook direct sfeer.

Accessoires maken het helemaal af

Het geeft een speels effect om naast het servies en het eten ook wat accessoires op tafel te zetten. In combinatie met het thema is dit niet lastig. Een mooie plant of bloemstuk brengt al snel levendigheid aan in het geheel. In de kleuren kun je mixen en matchen om het mooi te combineren. Wat veel sfeer toevoegt zijn kaarsen! Een mooi waxinelichtje of een hoge kaars heeft een verschillend effect en het is goed om hiermee te spelen. Voor de sier staan ze er, maar de mondhoeken worden er ook mee afgeveegd. Ook is het praktisch en mooi om servetten op tafel te hebben. Het is leuk om ze gewoon op een bord te leggen, maar voor de creatieveling onder ons kunnen ze worden gevouwen. Hoe leuk is het om een mooie waaier op het bord te hebben of een roos in een glas!

Back to basic

Heb je geen tijd meer om erop uit te gaan om nieuwe dingen in te slaan, zoals accessoires of een leuk tafelloper. Kijk dan naar wat je al hebt. Heb je geen tafelkleed? Geen probleem! Trek een hoeslaken uit de kast en leg deze op tafel. Wit is altijd goed en als je op de vier kanten een knoop legt heb je een leuke twist. Met een mooi wit geheel als basis kun je verder met decoreren.

Voor de accessoires hoef je ook de deur niet meer uit. Het staat al ontzettend vrolijk om een fruitschaal op tafel te zetten. Een eetbaar accessoires is ideaal en ook nog eens lekker. Voor een beetje sfeer op tafel zijn kaarsen echt fijn. Heb je geen kandelaren? Dan kun je de etiketjes van een paar bierflesjes of een wijnfles afhalen. Zet een hoge kaars op de hals en je hebt een mooie industriële tafel gecreëerd met originele decoratie.

Met deze tips steelt niet het eten de show van de avond, maar deze keer de gedekte tafel! Wees creatief en kijk om je heen in je eigen huis. Ontdek je eigen accessoires opnieuw! Wil je jouw eigen accessoires toch in een nieuw jasje steken? Lees hier alles over hoe jij je accessoires kunt veranderen van kleur, door het te verven. 

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars