fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

DIY: eenheid in je accessoires met spuitverf!

Vaasjes, fotolijstjes en beeldjes: ze zijn er in alle soorten én kleuren! Dat is erg leuk, ténzij je opzoek bent naar wat eenheid. Veel verschillende accessoires kunnen zorgen voor een rommelige uitstraling. Vaak is de oplossing dan het weggooien van deze spullen. Wees gerust! Dat hoeft niet! Je kunt ze namelijk óók voorzien van een leuk nieuw kleurtje. Zo zorg je voor eenheid en rust. Wij leggen je in deze DIY uit hoe je dit aanpakt! 

Benodigdheden

Stap 1: kies de accessoires

Zoek eerst een accessoire uit die je wilt verven. Dit kan een fotolijstje zijn, een beeldje, een vaas, een leeg glazen potje of zelfs keukengerei. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ga voor een voorwerp dat een leuke, bijzondere vorm heeft om het resultaat speels te maken. Het werkt het best wanneer het voorwerp een glad oppervlak heeft.

accessoires

Stap 2: schuren

Heb je een accessoire gevonden? Dan kun je aan de slag met het schuurpapier. Zorg ervoor dat het papier een fijne korrel heeft. Schuur het voorwerp op de te spuiten plaatsen zodat het een beetje ruw wordt. Dit zorgt ervoor dat de verf beter zal hechten.

Stap 3: accessoire vetvrij maken

Doe vervolgens wat terpentine of ammoniak op een doekje en maak hiermee het voorwerp schoon. Het hoeft niet nat te worden, want voordat je gaat verven moet het voorwerp droog zijn.

Stap 4: spuit-klaar maken

Voordat je begint met verven is het belangrijk om jezelf en de ruimte spuit-klaar te maken! Je kunt het beste buiten aan de slag gaan. Heb je een garage of klusruimte? Dat kan ook, maar zorg wel voor goede ventilatie. Je kunt de ondergrond eventueel bedekken met kranten of een oud laken. Trek vervolgens handschoenen aan om verf aan je handen te voorkomen. En om het voorwerp goed en volledig te kunnen verven zorg je ervoor dat het op een verhoging staat. Dit kan bijvoorbeeld en houten blokje zijn.

spuitverf

Stap 5: primer aanbrengen

Breng eerst een kleine laag primer aan. Dit zorgt ervoor dat de lak eerder zal dekken. Ook primers zijn in spuitvarianten te vinden.

Stap 6: spuitverf

accessoires

Vervolgens kan het leuke werk beginnen: de accessoires voorzien van de gewenste kleur! Kies een kleur die past bij jou interieur. Voor een rustige sfeer ga je bijvoorbeeld voor wit, voor een stoere voor matzwart. Maar je kunt uiteraard óók voor vrolijke accentkleuren gaan! Hoe dan ook: zorg dat je steeds een dunne laag aanbreng en steeds van links naar rechts spuit (of andersom). De kans is groot dat je nog een aantal lagen aan moet brengen om vlekken te voorkomen. Doe dit pas na 2 à 3 uur voor het beste resultaat.

 

Stap 7: stylen

Klaar? Hoera! Nu kun je beginnen met het stylen. Combineer de geverfde accessoires met elkaar of andere voorwerpen. Doe bloemen in de vaasjes, doe leuke posters in de fotolijstjes en doe pennen in de potjes. Wederom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar één ding is zeker: je decoratie zal práchtig bij elkaar passen!

accessoires
accessoires

Ben jij opzoek naar een andere leuke DIY? Hier lees je alles over het zelf maken van gedraaide kaarsen. Ook wel twisted candles genoemd! Een écht statement in je interieur.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars