fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Steel de show met jouw open vakkenkast!

Geeft toe: iedereen heeft wel een kast in zijn of haar interieur waar overbodige spullen worden weggestopt. Natuurlijk hartstikke handig zo’n kast, maar wist je dat je met een open kast jouw interieur een flinke boost kan geven? Als je het maar op de juiste manier inricht. Hoe je dat doet? Dat leggen we je graag uit.

Voorkom chaos in een vakkenkast

Zoals we al noemde wordt een kast vaak gebruikt al wegstop-ruimte van spullen. Een kast kan hierdoor ook snel op een chaos lijken doordat eenheid ontbreekt. Wat hierbij kan helpen is het verminderen van kleurgebruik naar maximaal 3 kleuren. Gebruik bijvoorbeeld neutrale aardetinten en laat deze terugkomen in de rest van het interieur.

Naast kleur kunnen thema’s ook bijdragen aan eenheid. Kijk naar de soort accessoires die je gebruikt: ga je voor abstracte vazen of juist voor persoonlijke vakantiesouvenirs uit jouw favoriete bestemming? En… jouw grote trots komt natuurlijk op ooghoogte te staan!

Leeg is ook oké

Heb je een trendy vakkenkast? Dat betekent niet dat ieder vak vol hoeft te staan, ook al voel je soms wel die drang. Onthoud: less is more. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt wordt het al een stuk minder rommelig. Let hierbij op de verhoudingen en bepaal waar het mooi is om soms een vak leeg te laten. Voelt het toch te leeg? Combineer verschillende hoogtes en formaten accessoires zodat je voorkomt dat het saai wordt.

Creativiteit als drive

Je kan van alles kwijt in een vakkenkast: van hippe vaasjes en mooie foto’s tot kunst. Het dé ideale plek om jouw favoriete eyecatchers tentoon te stellen. Natuurlijk kan je altijd nog een paar mooie rotan manden in de kast zetten om wat troepjes op te ruimen. Kamerplanten doen het tevens ook altijd goed. Houdt bijvoorbeeld de bovenste plank leeg en zet op de hoek een mooie hangplant om het helemaal af te maken.

Ben jij er na deze tips helemaal klaar voor om jouw kast her in te richten? Wat leuk is dat iedere kast weer anders wordt en naar eigen smaak is ingericht. Na verloop van tijd kan je altijd weer afwisselen om de variatie erin te houden. Naast de kast nog ruimte over op de wand? Denk eens aan hippe manden, alles hierover lees je in dit artikel.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars